No Name Pub – a nice place, if you can find it

«Helt siden 30- tallet har puben uten navn sørget for å spre glede, mat og drikke, godt gjemt like ved US-1 mot Key West.»

no-name-pub-20111120-001

Den lille unnselige gule restauranten og puben er et fast stoppested og vannhull for mange vegfarende på 2 og 4 hjul, eller lokale fiskere, langs The Keys helt sør i Florida. Her er alle velkomne – hvis du bare kan finne den.

Har du tenkt det til Florida og Key West med det første? Da bør No Name Pub stå på reiseplanen. Man reiser bare ikke utover The Keys uten å svinge til høyre midt på Big Pine Key.

Fra Miami International kjører du US-1 S snaut 3 timer i retning Key West. Midt på Big Pine Key, rett etter Coconuts Bar, tar du til høyre og kjører i ca 5-8 minutter.

Følg godt med og kjør sakte, for muligheten er stor for at du ikke ser den på første forsøk, godt gjemt mellom busker og trær.
img_0965

Du bør også kjøre sakte av en annen årsak: øya er bokstavelig talt funn av rådyr, svært tamme rådyr. Her drikker en vann av hånda til Laila. Å gi dem vann er greit, men ikke mat. Da vanker det bøter.

img_0987

Før du går inn, sjekk at du har med en 1-dollarseddel. Ingen gjester kommer hit uten. Denne seddelen vil gjøre besøket ekstra minnerikt. Når du har satt deg, be om å få låne en tusj og stiftemaskin. De har mange!

Etter «signeringen» er det tid for å finne en ledig plass, som i praksis vil si over en annen seddel. Tak eller vegg – fritt valg. Det er like fult alle steder.

img_0966

Det er en merkelig lukt her – en rimelig uvant blanding av pizza og penger…

Ingen vet hvor mange hundre tusen dollar som finnes her inne, men i følge en av servitrisene antas det å ha passert 1 million.

Under en kraftig storm for noen år siden, løsnet flere tusen dollar, da vinden kom inn gjennom sprekkene i veggene. De brukte flere dager på å feste dem igjen.

img_0989

Sedlene er stiftet i tykke lag, flere steder 5-10 cm tykt. Fri høyde under taket har også endret seg ca en halv meter, grunnet hengende sedler. Det er helt surrealistisk å gå rundt her.

img_0990

Det er ikke bare godt drikke som trekker langveisfarende hit. De er kjent for pizzaen også.

img_0992

Det er ikke bare sedler som henges opp. Over baren henger tusenvis av «badges» fra politi, brann og ambulanse verden rundt. Her henger innehaveren opp et norsk politimerke.

img_0981

Atmosfæren og stemingen er helt unik her. Det må bare oppleves. Og ja, vi skal tilbake!

old_pub2

Historien om No Name Pub går tilbake til 1930-tallet. Eieren av fiskeutstyrsforretningen laget et lite tilbygg som han innrede til restaurant og pub. (Foto: nonamepub.com)

Før å øke omsetningen innredet han også loftet til et bordell. Denne forretningsideen holdt ikke mange årene, da ryktet begynte å gå om at de besøkende fiskerne så penere ut enn damene på loftet. I say no more.

PS: ha god plass i magen før du kommer. Porsjonene er som vanlig…amerikanske.

Fra No Name Pub er det bare 45 minutter å kjøre før du er framme på Key West. God tur!

Her er hjemmesiden til No Name Pub

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..