«Konseptet Backstube er enkelt og genialt: ferske bakevarer, surdeigbrød og brezels med høy kvalitet til fornuftige priser. Alle varene bakes på stedet og selges direkte fra ovnen. Bedre blir det ikke.»
Heldigvis har de to unge tyskerne Matthias Bresser og Felix Heinrich forbarmet seg over oss nordmenn, og startet kjeden BACKSTUBE flere steder i Oslo og Drammen. Resultatet ble tysk kvalitet til tyske priser.
Karene la merke til at nordmenn i de fleste tilfeller kjøper bakevarer fra nærmeste kiosk, dagligvareforretning eller kafé. Det er da unødvendig å tilføye at kvalitet og pris ofte blir deretter. Dette ønsket de å endre på.
Konseptet har slått godt an siden de startet i 2016. De har allerede passert 70.000 besøkende pr. mnd. De har nå en rekke bakerier, og planlegger ytterligere utvidelser.
Varene bakes på stedet og selges ferske fra ovnen. Kundeopplevelsen blir slik sett mer positiv enn hos andre i bransjen. Jungeltelegrafen er den beste reklamen i våre øyne, forteller Matthias Presser til Handelskammer.blog.
Lukta av nybakt slår i mot deg, i det du går inn. Her bakes det fortløpende etter hvert som det selges. Dette resulterer også i at bakeriet ikke blir sittende igjen med et stort overskuddslager ved slutten på dagen.
Her er det selvplukk som gjelder. Finn deg en pose og tang, og plukk hva du vil. De har naturligvis annen bakst enn tysk også. Bl.a. croissanter med 23 % smør.
PS: Husk å ta stor nok pose! Dette er litt som IKEA: du plukker alltid med deg mer enn planlagt.
Kaffen fikser du også selv. Du kan også kjøpe kaffebønner i løsvekt hvis du ønsker.
Dette er en totalt annen opplevelse enn å stikke innom nærmeste Narvesen eller 7-eleven. Dette var som å stå midt i Berlin.
Rett bak disken foregår produksjonen av de kortreiste bakevarene.
Backstube har allerede blitt en av mine favoritter på bakevarer i Oslo. Du kan lese mer om Backstube her.