Fiskebrygga Pontão de Santa Maria

«Pontão de Santa Maria er en surrealistisk blanding av en svært lokal fiskebrygge og en av de største turistmagnetene på øya. Her kan du få kjøpt en nyfisket tunfisk – eller bare ta en selfie med den. Valget er ditt.»

Det ER faktisk sant, jeg så flere som tok selfie med fisk. Hadde de fisket den selv er det jo greit, men en fisk som noen andre har jobbet for å dra på land? Hallo!

«Pontão de Santa Maria» er det portugisiske og opprinnelige navnet på den berømte fiskebrygga på Santa Maria Beach i byen med samme navn, på Kapp Verde.

Santa Maria Beach sett østover mot Shell Cemetary Beach.
Santa Maria Beach sett vestover mot Ponta Sino, Kite Beach. Drona henger rett over fiskebrygga.

Byen Santa Maria ligger på øya Sal, nord øst på øygruppen, og tiltrekker seg turister og «surfeboms» fra hele verden.

Her er det noe for en hver smak, både med og uten finner.

Her selges dagens fanget rett fra små fiskebåter, mens lettkledde turister (og bloggere) løper rundt med mobilen og skal ta bilder av alt mulig. Vi turister er rare!

Dagens fangst trilles inn fra de lokale fiskebåtene som trekkes opp på stranda, mellom badene turister.

Fiskebrygga har lange tradisjoner for å være et lokalt samlingspunkt, når fiskerne kommer inn med fangsten. Her møter fiskerne sine kunder – restaurantkokken og husmora, eller en flokk turister som bare vil se.

Fiskebåter og turister om hverandre på Santa Maria Beach.

Fisking har århundrelange tradisjoner her på øya. Båtene og fisketeknikkene har gått i arv fra far til sønn, så lenge man kan huske.

Noen av fiskerne tar også med turister på fisketur.

Kapp Verde er kjent for å være det beste stedet i verden for å fiske Atlantic Blue Marlin. Det er også god tilgang på sverdfisk og tunfisk her.

Det er enkle forhold på brygga, og fisken er kortreist og et par timer gammel.

Det selges en rekke forskjellige typer fisk her, i tillegg til de store og kjente artene. Salget foregår noen timer hver dag – til det meste er solgt.

Sløying av fisken er ikke inkludert i prisen.

Du kan heldigvis gå på restauranten på brygga og kjøpe fisk ferdig tilberedt også.

Reparasjon av garn før ny runde på havet.

Man kan også få kjøpt svært lokalt produserte pyntegjenstander på brygga.

Enkle redskaper og godt håndtverk.

Etter et besøk på fiskebrygga, passer der fint med en dukkert på øyas desidert mest kjente strand, som Lonely Planet har plassert på 10-på-topp-lista si over de beste strendene.

Santa Maria Beach sett fra Fiskebrygga.

Rett på innsiden av brygga finnes det et utall boder og små utsalgssteder, som faktisk selger en del greie ting og tang. Selgerne er heller ikke innpåslitne og masete.

Svært mange på øya er avhengige av turistene for å ha et levebrød.

4 kommentarer

  1. Kjære dere. Det er fantastiske bilder dere viser. For en reise dere er på! Nå har vi bestilt flybilletter til Sør-Afrika i november. Så er det bare å håpe at verden forandrer seg. Godt nytt år til dere begge to. Stor klem.

    Skickat från min iPhone
    Herdis Nygård
    +46760521111

    Liker

  2. Kjekt å følge deg. Vi skal til Kapp Verde og Santa Maria om 4 uker. Er spent på om turen med Ving blir gjennomført da vi ser at covidsmitten har økt betraktelig der nede siste uken, men vi satser på at ikke noe stopper oss nå.

    Mvh
    Anita P

    Liker

    1. Takk for det. Vi merker ikke noe til denne økningen. Vi føler oss faktisk tryggere og bedre ivaretatt med tiltak her, enn hjemme i Norge. Vi bor på Melia Llana Beach Resort & Spa litt utenfor Santa Maria, hvor renhold, smittetiltak og kontroll fremstår som betryggende. Også kontroll av dokumenter og vaksinepass var bra ved ankomst.
      Inne i Santa Maria var mange mer slepphente med maskebruken.
      Håper for deres skyld at det blir tur, da det er helt himmelsk her. Lurer du på noe mer, bare send meg epost på tkr008@hotmail.com.
      Mvh Trond

      Liker

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..