Honolulu, Hawaii – bedre blir det ikke

«Kapteinen på United Airlines FY0268 som skulle fly oss fra Los Angeles til Hawaii, startet med å si «I WILL FLY YOU TO HEAVEN» – han visste hva han pratet om.»

Sett deg på flyet på Gardermoen og reis vestover. Ta et raskt flybytte i Los Angeles og fortsett enda lenger vest. Når du har reist i et drøyt døgn, kan du lande. Himmelriket du lander i heter Hawaii og ligger 11 tidssoner foran Norge.

hawaiimapwithcities

Hawaii er USA´s 50. delstat , ligger 3.800 km sørvest for California, og består av en rekke øyer. Hovedstaden som jeg vil fortelle litt om i dag heter Honolulu og ligger på øya Oahu. Oahu er den tredje største og mest folkerike øya på Hawaii, med ca. 900.000 innbyggere.

fullsizeoutput_4a5

Den mest kjente stranda på Oahu er naturligvis Waikiki Beach. Waikiki Beach er egentlig fellesbetegnelsen på 8 strandseksjoner, hvor hver seksjon har sitt eget navn.

fullsizeoutput_494

Den mest kjente seksjonen er Duke Kahanamoku Beach, oppkalt etter «The Duke» – Duke Paoa Kahanamoku (1890-1968). Han var fullblods hawaier og symbolet på Hawaii for millioner av mennesker.

Han tok 6 OL-medaljer i svømming, men er allikevel mest kjent som «Father of International Surfing» og introduserte surfing for verden. Han fikk også stjernestatus etter å ha reddet livet til 8 mennesker på havet med sitt surfebrett. Han var videre Sheriff i Honolulu fra 1934-1960.

Det er daglig en jevn strøm av folk som legger på blomsterkranser på statuen av The Duke.

fullsizeoutput_48e

Klimaet er svært behagelig på Hawaii hele året, med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader (!)  Her er forholdene perfekte for soling, bading, surfing, dykking og standup-paddeling. Da vi var her var det ca 24-26 grader i vannet og 30 i lufta. Værinformasjon Honolulu

fullsizeoutput_492

Atmosfæren i Honolulu og på Waikiki Beach er svært avslappet og tilbakelent, og på mange måter svært likt Key West, Florida. Her nyter folk livet – både fastboende og besøkende.

fullsizeoutput_48f

Det er mange feiringer og festivaler i Honolulu. I løpet av de 3 ukene vi var her, rakk vi å få med oss en stor håndfull. Damene her hadde passert 80 – minst.

fullsizeoutput_48a

Oahu har et rimelig godt utbygd busstilbud. Til forskjell fra en del andre stater i USA, er det  her mulig å komme seg rundt uten bil.

Jeg anbefaler allikevel å leie bil på deler av oppholdet. Uten bil går du glipp av mye. Leiebilprisene er helt greie her. Og ja, bilvalget er enkelt, vi gjør som damene ovenfor, kjører Ford Mustang kabriolet.

fullsizeoutput_495

Honolulu er svært frodig og vakker. Dette er fra Kalakua Avenue, hovedgata som går parallelt med Waikiki Beach, med en kafeene hvor du får kjøpt ekte hawaiisk Kona Coffee.

fullsizeoutput_499

Maten her er også førsteklasses. Selvsagt lokal og svært velsmakende. Det er også mange japanske spisesteder her. Dette da Hawaii er et meget populært feriemål for japanesere.

IMG_4612.JPG

Lett og iskald kornblanding med is og frukt på stranda.

fullsizeoutput_493

Honolulu og Waikiki Beach sett fra den sovende vulkanen Diamond Head. Vulkanen er så trygg at det amerikanske forsvaret faktisk har etablert Fort Ruger inne i sidene på vulkanen.

img_4605

I tillegg til fantastiske strender, har Honolulu en betydelig plass i historiebøkene. Bare 19 km fra Waikiki Beach, i den nordvestre enden av Honolulu, ligger Pearl Harbor. Jeg vil komme tilbake med en beretning derfra seinere.

fullsizeoutput_497

Det er ikke billig å feriere på Hawaii. Den regnes som den dyreste amerikanske staten å bo og feriere i. Årsaken er enkel: alt som skal selges her, med unntak av lokalt produserte varer, må fraktes sjøvegen fra California…3.800 km.

fullsizeoutput_498

Kraftig nedtur å lande i Norge etter et opphold i Paradis.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..