Pink’s Hot Dogs – en Hollywoodlegende siden 1939. Så amerikanske som pølser i brød kan bli

«Hva har Gråskjeggbloggern til felles med Bruce Willis, Andy Garcia, Larry King og Ozzy Osbourne? Ikke så mye, sier du? Vel, vi har alle spist hot dog hos Pink’s Hot Dogs i Hollywood.»

Vi var visst heldige da vi kom. Det var ingen kø og ledig parkeringsplass. I høysesongen kan det være opptil 3 timers (!) venting på mat.

IMG_1850

Hva med en «Ozzy Spicy Dog» bestående av Polish sausage, nacho cheese, american cheese, grilled onions, guacamole and chopped tomatoes, eller en «Martha Stewart Dog» med mustard, relish, onions, chopped tomatoes, sauerkraut, bacon and sour cream?

IMG_1871

Mange påberoper seg å være en legende uten helt å være det. Pink’s Hot Dogs har det dokumentert fra borgermesteren i Los Angeles, at de er det.

IMG_1874

Det hele startet for 78 år siden, under Den Store Depresjonen. Paul og Betty Pink startet et lite hot dog-utsalg på hjørnet av La Brea og Melrose i Hollywood. Her fikk folk kjøpt en chili dog etter Betty´s egen oppskrift, med sennep og løp i fersk pølsebrød – til 10 cent.

Dette var så billig at selv folk uten arbeid, hadde råd til å kjøpe. Etter hvert vokste salget såpass at de kunne bygge et eget hus, slik det fremstår i dag på 709 North La Brea. Dette skjedde allerede i 1946.

IMG_1852

I dag er Pink´s Hot Dogs en bedrift med 10-15 ansatte og 80 sitteplasser ute og inne. De selger i snitt 2.500 hot dogs hver dag. Pink´s drives og eies fortsatt av familien Pink. Det er nå sønn og datter av Paul og Betty som står for driften.

IMG_1854

Et av varemerkene til Pink´s er den rosa lemonaden. Den var overraskende god og passe søt, men oppskriften er selvsagt hemmelig. Doug står for serveringa av drikkevarer.

IMG_1862

Så langt på vår reise har vi ikke møtt noen nordmenn eller nordiske – før nå. På nabobordet så vi plutselig et gedigent lass med mat bli servert. Jeg ble så imponert over menyvalget, og ikke minst mengden, at jeg bare MÅTTE spørre disse hyggelige karene om et bilde. Vår meny ble liksom så pinglete i forhold.

Det jeg da selvsagt trodde var innbarkede amerikanere med enorm appetitt, var i stedet to svært så trivelige DANSKER; Daniel Lewandowski (t.h.) og Michael Nissen.

Takk til dem begge som velvillig stilte opp for Gråskjeggbloggeren.

IMG_1864

Det er en utrolig logistikk bak disken. De rullerer fortløpende, slik at vedkommende som tar i mot bestillingen mens du står utenfor, lager maten mens du beveger deg inn, leverer den til deg i det du kommer innenfor døra, serverer deg drikke og tar betaling.

Neste ansatte tar så ny bestilling rett bak ryggen på sin kollega, som da er i gang med å lage maten han har tatt i mot bestilling på.

Dette fungerer visstnok så bra at Gordon Ramsey i programmet «Hells Kitchen LA», tar med sine kokker hit for å vise hvor effektivt man kan drive logistikken i et kjøkken.

IMG_1867

Gjennom årene er det nesten ikke den A- eller B-kjendis som ikke har vært her og spist hot dog. Her er de alle, med signerte bilder. En del av kjendisene på veggene trodde ikke jeg spise slik mat, men jeg tok åpenbart feil. Det er jo Pink´s Hot Dogs vi snakker om!

IMG_1866

Det er en trivelig og god atmosfære hos Pink´s.

IMG_1868

Det skal visstnok være 3-400 bilder på veggene her.

IMG_1856

Vi var litt mer beskjedne enn danskene i vårt menyvalg. Løkringene og potetene fikk vi med på kjøpet siden vi var fra Norge. Det imponerte nok mer enn å være A-kjendis her i strøket. Han man først servert Bruce Willis og Quentin Tarantino, har man liksom gjort det meste innen den sjangeren. Da er det helt ok med en gråskjeggblogger fra Norge.

 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..