En pils i parken – just a walk in the park?

«Politimesteren i Oslo går i mot Frp’s forslag om å åpne for «park-pils» i Norge – allerede i sommer. I Berlin har de allerede et svært liberalt syn på drikking i parkene. Slik er det stedvis her…»

Gråskjeggbloggern ønsker ikke starte noen politisk diskusjon, men bare vise hvordan en rekke parker i Berlin har blitt tilnærmet ubrukelige for mange brukergrupper, på bakgrunn av en liberal alkohollovgivning.

Lovverket og håndhevelsen i Norge er i dag slik at politiet i stor grad bruker sunn fornuft, men allikevel har et verktøy å bruke ved behov.  En liberalisering vil vanskeliggjøre dette, mener politimesteren.

IMG_3568

Bakgrunnen for denne lille rusleturen i parken, er dette VG-oppslaget.

Bare så det er sagt; Berlin er en av våre yndlingsbyer. Vi har vært her et utall ganger og føler vi begynner å virkelig kjenne byen. Vi har også familiær tilknytning til byen og landet.

IMG_3565

En rekke parker i Berlin ser tidvis slik ut. På varme sommerdager trekker naturligvis folk ut i parkene for å nyte varmen og slappe av. Myndighetenes liberale syn på offentlig drikking gjør at folk selvsagt tar en pils eller flere.

IMG_3566

En pils eller tre genererer ofte til drikking av sterkere saker. Det gjør det iallfall her.

IMG_3570

Resultatet i og rundt parkene blir da ofte slik. Man kan da ikke la barn leke eller gå alene. Faren for å skade seg er overhengende. Barn, foreldre og besteforeldre skyr derfor disse parkene.

IMG_3580

Forsøplingen øker også kraftig. Man ser jevnlig berusede og overstadig berusede personer. Ikke sjelden tar disse også kontakt for å tigge penger. Dette virker ofte svært utrivelig og truende. Politiet står like – rett bak statuen i dette tilfellet, men foretar seg ikke noe, da ingen har gjort noe ulovlig.

IMG_3571

Tilgangen til drikkevarer er upåklagelig.

IMG_3578

Dette er et ikke uvanlig syn her. Her har tre voksne herrer etablert seg med bålplass, et rullende barskap og det meste av forsyninger for en vinternatt eller to under åpen himmel.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..