The Roseland Heritage Coast – The ultimate Cornish driving experience

«Turistkontoret sa det så treffende: Head to The Roseland peninsula for the ultimate Cornish driving experience, for here single lanes are the norm and scenic views come courtesy of some exciting manoeuvring. Jeg kan love at det stemte – i engelsk regnvær!»

IMG_0862

Dagens tur går langs A3078 mellom Tregony i nord og St. Mawes i sør. Denne går rett igjennom The Roseland Heritage Coast. En strekning på skarve 18 km – hadde det ikke vært for alle de obligatoriske avstikkerne som gjør den mer enn dobbelt så lang. På denne strekningen er det avstikkerne som ER turen. Sett av dagen, du vil trenge den.

Som dessert denne dagen, serveres den ikoniske kabelfergen King Harry Ferry over elva Fal. Denne ligger en halv times kjøretur nordover fra endepunktet St. Mawes.

IMG_6165

Turen starter i Tregony og går gjennom et usedvanlig frodig og grønt landskap. Under veis svinger vi innom små fiskelandsbyer og tettsteder som Portloe, Veryan, Carne, Pendower og Portscatho.

IMG_6184

Plutselig kommer man til et lite vegkryss, hvor man finner noen hus, et vertshus og selvsagt en pub.

IMG_6233

Koselige lokale spisesteder ligger nesten bokstavelig talt bak hver busk – som Melinsly Mill – Cornwall Mill Café, like ved Carne. Nydelig mat, i tillegg til en uortodoks kunstutstilling, ved siden av en mølle i drift.

IMG_6183

Man er totalt avhengig av digitale kart her. De få skiltene som finnes, er til liten hjelp. Svært ofte føles det som å kjøre i en labyrint.

Bilde 02.08.2017, 11.59.35
Den idylliske fiskelandsbyen Portloe. FOTO: Laila Kristoffersen

Været denne dagen satte faktisk bare en ekstra spiss på naturopplevelsene. Turistene uteble og vi ruslet rundt blant de fastboende. Havet og naturen viste seg også fra en kraftigere og flottere side, enn om det hadde vært blå himmel og blikkstille hav.

Bilde 02.08.2017, 11.54.02
De eneste gjenværende fiskebåtene i Portloe; Jasmine og Katy Lil. FOTO: Laila Kristoffersen

Et viktig råd når en skal kjøre bil i Cornwall: lei en liten bil. Noen av vegene i området her, slår til og med vegene i nord-Italia. Vegene snirkler seg fram i landskapet, mellom åkrer, åser og bondegårder.

fullsizeoutput_845
2-4 meter høye hekker på hver side av vegen er normalen her. Skarpe svinger likeså.

Her er det ikke plass til mer enn en bil i bredden. Dette avhjelpes med små møteplasser her og der. Selv på disse møteplassene er det ofte trangt…

IMG_6275
Alle vi har møtt – og det er hundrevis, har tatt det rolig og med godt humør.

Dette er en del av hverdagen her. Vegene har alltid vært smale, og det vil de nok være i noen evigheter til. Det er tykke steinmurer under de fleste hekkene, og de lar seg ikke enkelt flytte på, forteller Allan, en av de fastboende.

IMG_6185
Dette er en av vegene fra A3078 til Veryan.

Noen steder er det allikevel litt i smaleste laget. De lokale myndighetene bruker betydelige midler på å klippe hekker og busker langs vegene. Den lokale gartneren hadde nok ikke rukket hit ennå.

IMG_6219
Her meldte selv Gråskjeggbloggern pass. FOTO: Laila Kristoffersen
IMG_0861
FOTO: incornwall.info

King Harry Ferry ble etablert i 1888 og forbinder St. Mawes og Roseland-halvøya med Feock, Truro og Falmouth.

Bilde 02.08.2017, 15.54.06.jpg
Fergeleiet på vestsiden. FOTO: Laila Kristoffersen

Det er en kabelferge som trekker seg selv langs 2 kjettinger – en på hver side av fergen. Turen er på 300 meter og tar 10 minutter.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..