Bar Social Eating – god mat på deling

»Konseptet «social eating» går ut på at gjestene deler småretter på bordet. Kjøkkenet henter inspirasjon fra hele verden, og kombinerer dette til en spennende meny. Resultatet blir en rekke svært spennende smakskombinasjoner i totalt åtte spennende retter.»

Opplevelser er viktige, både de visuelle og gastronomiske. Hvis disse i tillegg kan kombineres, blir det ofte enda sterkere. Jeg må derfor få takke vår datter og svigersønn for at kona og jeg sist helg fikk en slik dobbeltopplevelse.

Dette er perfekte gaver for oss voksne som har det vi trenger av ting og tang.

5A828230-DA03-407B-991F-8209DC95A264

Dette konseptet var frem til i går helt ukjent for meg. Vi var derfor litt spente da vi ankom Vulkan på Grünerløkka lørdag kveld. Nærmeste nabo er Akerselva og Mathallen.

2CA9F37F-AA51-4B2D-9316-2F1BF966D745

Som de fleste populære spisesteder, bestiller man bord på forhånd her. Dette gjøres selvsagt kjapt og greit på nett, her.

D6C2D08A-968D-42CD-925D-A0D08A413420

Lokalet er stemningsfult, intimt og svært delikat. Det internasjonale tilsnittet man finner i menyen, gjenspeiles også i det trivelige personalet.

E5C65433-E806-4524-8F6C-78131A176F9EVi  rakk nesten ikke innenfor døra, før vi ble tatt hyggelig i mot  og vist til bordet vårt. Det er romslig med plass rundt bordene, og gode stoler. Her kan vi bli sittende lenge…

Vi ble hele tiden oppvartet av kunnskapsrike ansatte, som fortalte i detalj om hver rett de serverte.

FEC7395D-633D-4694-80D1-13185F107019

Siden vår meny allerede var forhåndsbetilt på gavekortet, kom vi raskt i gang med første rett; marinerte reker og kaki.

E7A8E86E-4573-45E6-B0A5-DE43605EBF6ESamtidig kom også lefser med soppquesadillas med trøffel og kremost. Wow!

055A55D8-45FD-4F75-8D00-822039285FC7

Deretter kom en helt nydelig tartar på saltbakte beter, overstrødd med blåmuggost, kastanjer og rips.

48ED78D2-11D4-472A-A769-35062641B76A

Så kom en spennende, kraftig krydret og nydelig pepperglassert softshell crab med grapefruktvinagrette.

48BA15C7-26B6-4E1E-AA45-10F368DC8933

Neste rett var spisskål med mandel, hasselnøtter, manchego og ingefærhollandaise. Denne passet godt etter den pepperglasserte krabben.

89CAC377-021F-423E-835D-1C24901AD6DF

Så kom en ny tartar, denne gangen av storfe lårtunge, med tomatmajo og dillpotet. Overraskende godt.

2600DCFB-3ABD-4A61-8B21-243C36175535

Dagens største rett; en fantastisk god marinert andelår, gulrot, daikon og kimchinajo.

133B3FB8-B2E1-4C51-BD50-7B5559D4946234DEA06A-8BCF-42F2-A5BB-3B6DB49ECB87

Her pakket man alt inn i et salatblad. Ord blir fattige!

F89D52E1-E641-4F09-963F-67C3D279E613

Måltiden ble avrundt med rett åtte, en himmelsk sjokolade pot créme, med sitrusfrukt og kaffe.

Kort oppsummert kan det sies at maten, atmosfæren, servicen stod helt til forventningene. Vi forlot stedet svært gode og mette, og vil helt klart vurdere å komme tilbake.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..