Koie Ramen – kanskje Oslos beste ramen?

«Hvis vi skal tro TripAdvisor, får du du byens beste ramen hos Koie Ramen. Sant eller ikke – både service og mat var helt førsteklasses her. På Koie Ramen KAN de japansk (unnskyld – opprinnelig kinesisk) hurtigmat. Velsmakende retter, raskt servert og god informasjon om rettene til oss ramen- amatører

Nå skal ikke jeg forsøke å forklare hverken historie eller om innholdet i ramen. Det har så mange andre før meg gjort på en glimrende måte. De som vil dykke ned i denne fantastiske retten, anbefaler jeg å lese om ramen på bloggen til norske Helle Øder Valebrokk: Helleskitchen.no Det du ikke lærer om ramen her, trenger du ikke å vite.

Åpenbart et populært sted å spise, og vel verdt noen korte minutters venting.

Etter å ha sjekket en rekke omtaler av ramen-spisesteder, endte vi med Koie Ramen. Den ligger sentralt til i Osterhaus gate 13 – en av tverrgatene til Torggata, 300 meter nordøst for Youngstorget.

Konseptet med å spise ramen er litt annerledes enn å gå ut på «vanlig» restaurant. Det er mer som hurtigmat, ved at man stikker innom, spiser og nyter… og går igjen.

Fordelen for oss i kø utenfor, er at det er ganske rask sirkulasjon på kundene. Lang kø betyr ikke lang ventetid.

Vi valgte varme Edamamebønner med salt til forrett.

De tar smittevernet på alvor her. God plass mellom gjestegruppene, og vask og desinfeksjon før vi ble vist til plassene våre.

Svært trivelige ansatte, som også tok seg god tid til å forklare oss «førstereisende» om rettene. Det er mye å velge i mellom, og greit å vite hva man bestiller og hvor kraftig krydret de forskjellige rettene er.

Sammen med hovedretten valgte vi dagens spesialitet Chashu Korokke.

Chashu korokke var usedvanlig godt, og inneholder svin, ost og gudene vet ha. Anbefales å bestilles ved siden av hovedretten.

Valget i dag ble «Paitan».

Vi valgte en ramenrett med moderat krydring. Paitan inneholder andebryst, egg, vårløk, maiskorn og menma (bambusskudd) i en velsmakende kraft.

Ramen er nudlene som igjen er basisen i alle rettene.

Ramen er strukne nudler, og en svært populær og vanlig japansk nudelrett, basert på hvetemel. Den oppsto i Kina på 1600-tallet. Nudlene ble i nyere tid integrert i japansk matlagning, men har også blitt svært populære i andre deler av Asia.

Vi er klare til å nyte vår første ramenrett.

Hurtigmat blir aldri det samme etter å ha besøkt Koie Ramen. Glem de amerikanske hurtigmatkjedene. Dette er bare en annen divisjon.

Kan det bli mer innbydende?

«Suppen serveres gjerne i store, dype skåler. Du vil trenge en skje til å spise kraften med og spisepinner til å jafse i deg nudlene og tilbehøret med. Det forventes at du slurper i deg nudlene»

Helleskitchen.no
Enkelt og hurtig.

Hos Koie Ramen er det enkle, lyse og trivelige lokaler, med åpen løsning til kjøkkenet. Atmosfæren er lett og trivelig. De ansatte er lett tilgjengelige og svært serviceinnstilte.

Where the magic happends.

Det er fascinerende å stå og observere kokkene jobbe.

Er du usikker på styrken på krydring eller smak, spør de ansatte.

Dette var en svært hyggelig og vanedannende opplevelse.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..