«Toner fra tunet» på Gjøvik gård med Yttervika-bandet… å’n Svein Enger på luftbanjo

«Vi er litt over ti’a, så jeg håper dekk som sitt her har go’ tid? Vi er litt for glade i å spelle når vi først får muligheten amma.»

og kara spilte en halv time til!

Som utflyttet totning og gjøvikenser bosatt i Oslo, er det alltid like trivelig å komme på besøk på gamle tomter – og særlig til Gjøvik gård midt på sommeren når det er Toner fra tunet. Da er det akkurat slik her som Vazelina Bilopphøggers synger om i «På Gjøvik».

Vafler og kaffe fra Drengestua kafé, gammelrock fra scena og strålende sol over hele byen. Blir ikke bedre da.

Når Mjøsmuseets hjemmeside forteller at lørdagens konsert blir med Yttervika-bandet, er der bare å finne fram campingstolene og reise til byen på den riktige sia ta’ Mjøsa.

Er du det minste i tvil, finner du Gjøvik gård her.

Tunet på Gjøvik gård. Fotografen står på trappa til hovedhuset.

Bare så det er sagt: dette flotte arrangementet avholdes på lørdager kl. 1400, gjennom det meste av sommeren (program i linken over) og er GRATIS (også for hedmarkinger).

Er du ikke fra det riktige sia ta’ Mjøsa, men øst-, nord- eller sørfra, kan du lese mer om perlen Gjøvik gård her (link til Mjøsmuseet)

Drengestua kafé serverer et bredt spekter av mat, kaker, is og varmt og kaldt drikke. Drengestua galleri har også åpent.

Kjekt å vite: Arrangementet er et samarbeid mellom Gjøvik gårds venneforening og Mjøsmuseet. Det er tilgang på et stort antall stoler her, og førstemann til mølla gjelder. Vi som kommer fra litt mer urbane strøk som Christiania, tar ofte med egne campingstoler for sikkerhets skyld.

Yttervika-bandet spiller herlig gammelrock fra 50-60- og 70-tallet. Selvsagt godt hjulpet av Svein Enger på «luftbanjo» (t.h.)

De fleste fra Gjøvik og Toten kjenner godt til Yttervika-bandet og Yttervika Rock & Amcar Club. Disse kara har spilt på det meste av arrangementer på østlandet i flere år.

Kara er munnrappe som Øystein Sunde, og kom med anekdoter og masse god tullprat mellom sangene. Svein Engers luftbanjodeltakelse ble behørig kommentert fra bandet, og applaudert fra publikum.

«Vil dekk at vi skal ta EN til slutt, eller ska’ vi gi oss? Fattern er litt spillesugen.»

Far og sønn synger og spiller i bandet

En annen lokal kjendis her i dag var hele Gjøviks Svein Enger (75). Har er en særdeles blid, jovial og trivelig kar som er en viktig del av Gjøviks bybilde og musikkliv. Svein kjenner alle, og alle kjenner Svein.

Svein har for anledningen byttet ut tamburmajoruniformen med et passende 50-talls rockeantrekk.

Svein er musikkelsker og Gjøvikpatriot på sin hals, og er bl.a. fast tamburmajor i flott uniform foran musikkkorpset hver 17. mai. Det er vel nesten ikke et musikkarrangement i byen hvor han ikke er til stede. Svein gikk også foran H.M.K. Gardens musikkorps, da de var i byen for en del pr siden.

VI KARA MED ERFARING! Svein og jeg har kjemt hverandre siden ca. 1990. Foto: Ingvild Nagell Dahl

Svein og jeg har begge gått foran utallige 17. mai-tog på Gjøvik. Han i tamburmajoruniform, og jeg i politiuniform. Han var også tidvis innom politivakta på Gjøvik. Han var svært stolt av å ha navnebror Svein Enger som vaktsjef på politivakta i tidligere tider.

Svein sitt faste uttrykk når han traff oss andre i uniform, var: Vi kara med ERFARING!

Svein fortalte høytidelig at banjoen hadde han fått av selveste Øystein Sunde.

Lokalbefolkningen kjenner sin besøkelsestid når Yttervika kommer.

Selvsagt var det stinn brakke under konserten. Det var endog så mye folk her at Drengestua kafé måtte stoppe salget av vafler. Køa ble for lang, og de klarte ikkeå dekke etterspørselen!

Gjøvik gård har også en fullt kjørbar og registrert elektrisk bil i garasjen Bilen er en 1917-modell Ohio Electric.

Du kan lese mer om denne elektriske bilen i Oppland Arbeiderblad (ikke betalingsmur)

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..