På en krakk i en park i Paris sitter to eldre herrer

«Dagens skråblikk rettes i dag mot en park i Paris 200 meter fra Eiffeltårnet. Her sitter to eldre herrer og prater. Rundt dem er det tett i tett med unge mennesker, men det eneste vi hører er de to herrene.»

Ingen prater sammen – med unntak av de to eldre herrene. Alle de 20 menneskene på de to bildene er opptatt av EN ting, mobilen. Slik har verden altså blitt, tenker jeg før jeg senker blinket ned i mobilen igjen…

Norge og Frankrike er sammenlignbare på mye, også mobilbruk. Derfor kunne dette skråblikket like godt vært fra Frognerparken, eller på Grünerløkka. Eneste forskjellen er at vi nordmenn er to hakk verre.

I følge fransk og norsk statistikk (mars 2018), har nå 89 prosent av alle innbyggere i Norge sin egen smarttelefon.  I Frankrike ligger de enn så lenge et stykke bak oss, med 68 prosent.

Frankrike er imidlertid på kraftig fremmarsj, og spås en økning på 10 prosent de neste 3-5 årene.

I all beskjedenhet er vi nordmenn regjerende verdensmestere i bruk av smarttelefoner – på godt og vondt. Ser vi på aldersgruppen 12-49 år, er dekningsgraden 99 prosent i Norge!

Og lurte du, er det beregnet at det finnes rundt 2.530.000.000 (2.53 milliarder) smartelefonbrukere i verden i dag. I 2020 estimeres det å passere 3.000.000.000.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..