«Når 104 av 105 gjester svarer «Excellent» og den siste «Very good» på TripAdvisor, er det grunn til å sette seil.»
I havna i Cannes ligger den 14 meter lange lyse blå seilbåten «Folly Too», slik den har gjort i en årrekke. På dekk står kaptein Pièrre Lambert med sitt særegne kapteinbrød på rundt 4 kg. Med over 40 års seilerfaring og en bunke sertifiseringer, er det ikke mange i havna som overgår hans kompetanse. Det er garantert ingen som baker brød som han heller.
I byssa står hans engelske kone Joyce og klargjør dagens lunch. All mat kommer fra det lokale markedet og tilberedes selvsagt i båten. Hun er også administrasjonssjef og tar seg av formalitetene før avreise.
To somre på rad har vi seilt med Pièrre og Joyce. To somre på rad har vi sagt – dette må vi gjøre igjen.
Dagens tokt går øst og nordover. Ruta bestemmes av vær og vind. Underveis er det soling, bading, dykking og lunch. Her er det opp til den enkelte å velge reiseform. Noen vil være ballast og kun nyte sola, mens andre vil leke matros eller kaptein.
Folly Too er ikke beregnet på mange gjester. Dagens gjester er et engelsk/polsk par på vår alder og oss. Vi rekker derfor å bli litt kjent under en lang dag til sjøs.
Turen starter tidlig formiddag og avsluttes tidlig kveld. De seiler stort sett hver dag. Det anbefales å stikke bortom en dag eller to i forvegen, da de er svært populære.
Vi setter kursen. Etter en kort innføring, ble jeg utnevnt til styrmann. De interesserte får også god innføring i seiling.
Kapteinens varemerke; 4 kg brød. Varmt og ferskt hver morgen.
Ingen forlot seilasen sultne. Fantastisk god mat og tilhørende drikke.
Joyce satte sin ære i at maten skulle smake. Lunch nytes til ankers i en bukt sammen med flere andre båter.
Selvfølgelig franske oster med tilbehør.
Siesta på dekk. Har aldri sovet så godt noen gang.
Fikk testet «bodysurfing» også, hengende etter armene mens vi seilte.
Folly Too på ny seilas, dagen etter vår tur.
Én kommentar