Hula er Hawaii. Huladans er historien vår

«Hula er Hawaii. Huladansen er historien til landet vårt. Hula er en historie i seg selv når den er gjort på riktig måte. Hula er for meg, selve livets fundament. Den lærer oss hvordan vi skal leve, respektere og dele. Hula er for meg evnen til å skape mine indre følelser og ingen andres.» – George Na´ope fra boka Voices of Wisdom, hawaiian elders speak.

img_4260

Gjennom våre 3 uker på Hawaii, besøkte vi de 3 øyene O´ahu (med hovedstaden Honolulu), Kauai og Maui. Det var i byen Lahaina på Maui vi fikk denne oppvisningen fra den lokale hulaskolen. Her opptrådte lokale barn og ungdom en gang i uke. Dette gav dem sceneerfaring, og oss en flott forestilling. Etter forestillinga gikk alle rundt og håndtakket publikum for at vi tok oss tid til å se på dem.

img_4261

Hula er livserfaring og menneskekunnskap nedfelt i legender og historier som holdes levende gjennom rituale sanger og danser.  Før hver dans fikk vi en innføring i hva neste dans symboliserte.

img_4272

Dansen springer ut fra hawaiernes nære tilknytning til naturen. Dansen er også en måte å koordinere kropp og sinn på.

img_4273

«I sin enkle og rene form lærer den oss å sentrere hode og hofter, hender og føtter mellom himmel og jord» fortalte instruktøren oss.

Her er et par filmsnutter fra forestillinga:

Huladans 1

Huladans 2

Sunrise and sunset on Hawaii

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..