Kongekobra som familieunderholdning på Koh Lanta

«Når en har vært på farten i Kambodsja og Thailand i et par uker, og så julaften sitter på en strand på Koh Lanta, virker det helt naturlig at kveldens familieunderholdning er et slangeshow med 6 kongekobraer.»

Det er helt utrolig hva man venner seg til etter en stund på farten. Her sitter vi 9.194 km i luftlinje hjemmefra, og  med skrekkblandet fryd ser på en lokal  mann som åpenbart leker med livet…og et halvt dusin kongekobraer.

20141224_075330730_ios

I følge Google kan denne kongekobraen drepe en elefant, eller 20 voksne mennesker med ett bitt. I tillegg lever den stort sett utelukkende av andre slanger. Derav også navnet Ophiophagus – gresk for slangeeter. Mannen med dødsønsket fortalte også at hvis han ble bitt, var han garantert død på 10-12 minutter. Motgift finnes ikke.

HMS-arbeidet har en veg å gå i Thailand.

img_8556

Små og store stod tett i ring rundt slangemannen. I tillegg til oss turister, var det også en rekke lokale familier med små barn som stod rimelig tett på. De slangene han ikke hadde rundt halsen, krøp rundt på presenningen  på bakken.

img_8558

Her viste slangetemmeren at kobraen ikke var tømt for gift før showet.

img_8530

Fornuften tilsa at jeg ikke skulle gjøre det, men da sjansen bydde seg, kunne jeg jo ikke la være. Nei, den var ikke giftig.

Les gjerne også denne: Med ferge til Koh Lanta

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..