Havskilpadde i solnedgang på Turtle Beach, Hawaii

«Den grønne havskilpadden Kekoa kom til Turtle Beach første gang i begynnelsen av 2010. De første besøkene var ganske korte, da det tok tid å venne seg til alle menneskene. Etter hvert som han vente seg til menneskene, og disse holdt seg på et par meters avstand, flyttet han inn på permanent basis.»

img_4896

Sjelden har vi opplevd en så magisk stemning som under solnedgangen på Laniakea Beach – det opprinnelige navnet på Turtle Beach. Sittende i den varme sanda 3 meter fra Kekoa og høre bølgene slå mot land. Slike øyeblikk skaper minner for livet!

img_4838

Den grønne havskilpadden er utrydningstruet. Derfor stiller organisasjonen Malana na Honu (Protect the Turtles) med frivillige på stranda hver dag hele året. De informerer besøkende og passer på skilpaddene. I dag er det Don Porter (med grå hatt) som gir informasjon til de besøkende. Han hadde også lagt ut et tau i sanda som viste oss grensen for hvor nære vi kunne gå.

img_4816

Organisasjonen som har holdt på siden 2005, mener det viktigste er å få ut informasjon til publikum, slik at de blir bevisste på skilpaddene og tar hensyn til dem når de surfer, bader eller ser dem på stranda.

img_4768

Sjansen er stor for å møte en havskilpadde eller 4 i vannet rundt på Oahu. De kan bli opptil 1,5 meter lange og veie rundt 200 kg. Det er registrert vekt opp til 395 kg. De kan bli til 80 år gamle. Når de er unge spiser de krepsdyr og fisk. Som voksne blir de vegetarianere, og spiser hovedsakelig alger.

img_4880

Skilpadder er reptiler og trenger derfor en ekstern varmekilde. Derfor trekker de jevnlig opp på stranda for å lagre varme.

Det er ganske vanlig å se havskilpadder i vannet rundt revene på Oahu – hovedøya på Hawaii, men det er hovedsakelig på Turtle Beach man finner dem på land. Her har de kommet i århundrer for å legge egg og lagre varme.

Les mer fra Hawaii her: Sunrise and sunset on Hawaii

 

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..