Punta Veleno-passet ved Gardasjøen med 21 hårnålsvinger og forbud mot automatigirede biler

«Skiltet sier klinkende klart: Discesa pericolosa – farlig nedkjøring, helling på 20 grader, maks 30 km/t, forbudt for automatgirede biler, scootere, campingbiler og lastebiler. Problemet er at jeg ikke kan et ord italiensk… så vi passerer skiltet med vår automatgirede bil og håper på det beste.»

Den 10,4 km lange vegen med opptil 22 gradershelling, går fra landsbyen Prada Alta oppe i fjellskråningen til Monte Baldo på østsiden av Gardasjøen i Italia, og ned til Brenzone sul Garda. Fra ende til annen har vegen en høydeforskjell på 1.091 meter. Det merkes!

img_7631

70- tallets Giro d’Italialegende og direktør Vincenzo Torriani kalte strekningen – «one of the most ferocious climbs in Italy». Strekningen fikk i 1972 navnet Punta Veleno-climb av Torriani, da han samme år var på utkikk etter ny rute for Giroen.

Bakken ble avvist til Giroen, da han mente den var «to sick of a clinb». Bakken ble derimot brukt i Giro Trentino i 2012.

For de sykkelinteresserte, finnes det mer info om bakken her

img_7636

Det er ikke mange steder å passere møtende biler. Heldigvis er det ikke mange som kjører her. De fleste kjører også den samme retningen som oss, nedover.

Møter du en bil, er det bare å slå inn sidespeilene og håpe på det beste. Å slå inn speilene blir man flink til etter noen uker langs italienske fjellveger.

img_7649

Det er flere minnesteiner langs vegen, som talte sin tydelige historie om tidligere ulykker.

img_7654

Ett av ordene vi lærte på turen, var tornante – hårnålsving. Det er 21 hårnålsvinger langs Punta Veleno-passet.

PS. Vegen er også omtalt på nettsiden dangeriousroads.org.

HOTELLANBEFALING:

Bed & Breakfast Albergo Centrale

Dette lille hotellet eies og drives av to eldre søstre. Lokaler med særpreg, rene og delikate rom, hjemmelaget frokost med særpreg, gratis parkering og internett.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..