The Nighthawk Diner – ekte amerikaner på Grünerløkka

«THE NIGHTHAWK DINER klarte det. De har overbevist meg om at det går an å etablere en amerikansk diner med atmosfære og god mat midt i Oslo. Til og med servitørene er ekte, og prater ikke et ord norsk. Thumbs up!»

Jeg har alltid vært fascinert av amerikanske diners. På mine USA-reiser har jeg da også besøkt et ukjent antall av dem. Det er noe med atmosfæren, Amerika på 50- og 60-tallet, store biler, Route 66 og The American Dream.

Man treffer noe av den amerikanske folkesjela i den en kommer inn på en diner. Fantastisk service, gode råvarer, store porsjoner og historie i og på veggene.

Jeg var derfor litt spent, da vi i ettermiddag stakk innom The Nighthawk Diner for å teste maten. Ryktene tilsa at maten skulle være god, så magen var klar.

img_4174

The Nighthawk Diner har adresse Seildukgata, men har inngang fra Thorvald Meyers gate, like nedenfor Birkelunden. Vi kom ved 17-tiden og det var fortsatt mange ledige bord. Den største pågangen er fra 18-20. Da er det ofte rimelig fullt.

img_4189

Her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Møbler og deler av inventaret er fløyet inn fra USA.

img_4180

Den legendariske Wurlitzer Stereophonic 2300s jukebox fra 1959, som spiller 7″ vinylplater med 45 rpm. Lageret er på hele 200 plater!

img_4184

Selvsagt finner vi en kopi av det ikoniske «Nighthawks» på veggen hos The Nighthawks Diner. Maleriet er av Edward Hopper (1882-1967) og ble malt i 1942. Originalen henger i The Art Institute of Chicago, Illinois.

img_4187

Vårt valg fra burgermenyen: «THE NIGHTHAWK COMBO. Get ready: our juicy burger smothered in melted cheddar and topped with smoked bacon and chipotle-mayo. You can close your mouth now.»

img_4188

Ja, omtalen stemte. Den var saftig og riktig tilberedt. Den hadde riktignok ikke «american size», og takk for det. Porsjonene er nok tilpasset norske magemål.

The Nighthawk Diner

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..