Agriturismo – gårdsturisme på italiensk

«AGRITURISMO – eller gårdsturisme, er turisme hvor man bruker gårdens ulike ressurser – bygninger, dyr, utstyr, landbruksproduksjon, natur, historie og tradisjoner, menneskene på gården osv. – som elementer når man lager tilbud til turister…og det fungerer fantastisk bra!»

Nettsiden Agroturismo.it så dagens lys i 2001. Ved utgangen av 2015 hadde den formidlet kontakt mellom italienske bønder og over 6 millioner turister. I tillegg kommer alle bestillingene som går via Booking, Tripadvisor, Hotels osv.

Agriturismo har funnet en nisje som flere og flere reisende har fått opp øynene for. Dette er noe for de som ønsker seg noe mer enn et hotellrom når de er på reise. De vil garantert komme tettere på landet og menneskene. De vil nyte lokalt produsert mat og drikke, samt komme litt under huden på området de besøker.

img_7826

Det unge ekteparet Rudy og Delia Zattera eier og driver gården La Collina Verde rett utenfor Levanto, er prakteksemplet på hvordan Agriturismo er ment å fungere. Her lager de sin egen vin, mengder av frukt og grønnsaker, i tillegg til syltetøy og brød og kaker.

La Collina Verde er også perfekt utgangspunkt hvis du vil besøke Cinque Terre. Det er rusleavstand til toget i Levanto, som tar deg til den første Cinque Terre-byen på 5 minutter! Du finner link til bloggen min om nettopp Cinque Terre nederst.

img_7837

Utleieboligen med 3 boenheter ligger 100 meter fra hovedbygningen på gården. Her har man alle fasiliteter, trådløst internett og svært rent og delikat.

img_7862

Her bor man bokstaveligtalt på landet og 5 meter fra vinrankene.

img_7873

Rudy og Delia legger all sin ære i at gjestene skal være fornøyde. Alt er ferskt og velsmakende.

img_7874

Rudy er spesielt stolt av syltetøyet sitt. Han serverer 5 forskjellige smaker HVER DAG! Vi bodde der 4 netter og fikk servert ikke mindre enn 20 forskjellige i løpet av oppholdet.

Han har et engasjement for arbeidet, gården og gjestene vi aldri har opplevd maken til.

img_7852

Sitronene er snart klare til høsting.

img_7848

Vi bor bokstavelig talt midt i vinrankene. Huset vårt ligger midt på bildet.

img_7860

Her blir det snart vin. De som besøker gården på rett tid, kan også være med på innhøsting og vinproduksjon.

img_8044

Levanto ligger helt ute ved kysten, og er et glimrende utgangspunkt for dagsturer både nord og sør over, til Camogli,  Portofino eller La Spezia.

Det er også rikelig med bademuligheter her, og en rekke svært koselige kaféer og restauranter. Du får gode tips og anbefalinger av Rudy.

Vurderer du å besøke Cinque Terre? Les om turen vår her

 

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..