Pelikan i solnedgang ved La Jolla Cove i San Diego

«Hver kveld så lenge man kan huske, har folk kommet i hopetall til La Jolla Cove for å se solnedgangen. Og like jevnlig har pelikanene vendt hjem til sine faste plasser på klippene. Her sitter de sammen, mennesker og fugler, og nyter den samme solnedgangen dag etter dag, år etter år. Fasinerende!»

Hvem som kom først av menneskene eller fuglene er ikke godt å si, men jeg holder en knapp på de med store nebb.

IMG_0560

La Jolla Cove er en liten strand og klippeformasjon langs kysten nord for Down Town San Diego, i bydelen Willage of La Jolla. Hele bydelen ligger på en stor ås, som også delvis er en halvøy. Det er stille og rolig her, masse flotte spisesteder, kafeer og butikker.

IMG_0551

Pelikanene ved La Jolla tilhører en egen rase brunpelikaner, som visstsnok skal være spesielt attraktive å fotografere for de spesielt interesserte. De skal også ha en væremåte og oppførsel som skiller seg noe fra deres hvite kollegaer.

IMG_0563

Bukta og vannet utenfor er et beskyttet reservat. Det er lovlig å bade, snorke og dykke her, men ikke å surfe, eller bruke noen form for flyteremedier. Den nærliggende Scripps Park, rett nord for La Jolla Cove, er derimot åpen for alle typer vannaktiviteter.

5 minutters rusletur unna, finnes man også Richard Walker´s Pancake House. Vi testet den i dag. Blogg om resultatet kommer.

FOTO 1,3,4: Laila Kristoffersen

 

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..