«Googler du «best pancakes in San Diego», havner du på Richard Walker’s Pancake House. Dette ønsket Gråskjeggbloggern å kvalitetssikre sannhetsgehalten i. Vi tror jo ikke på alt vi leser på nett. Etter 2 uanmeldte besøk – i går og i dag, er fasiten klar.»
Gråskjeggbloggern er av natur rimelig alt-spisende, og ikke kjent for å være noen stor gourmetkokk.
Bloggeren har allikevel matvett, og takker ikke nei når man kan teste amerikanske pannekaker med tilbehør. Tilbehøret viste seg imidlertid å bli betydelig større og mektigere enn forventet – glemte et øyeblikk at vi er i USA…
Pannekakesjappa jeg testet ligger midt i sentrum av Willage of La Jolla, en av totalt fire under sammen navn i San Diego.
Pannekakehuset ble etablert i 1989 av …nettopp Richard Walker. Han og etter hvert sønnen Richard Walker jr. har i alle år hatt rykte på seg for å lage gourmetpannekaker og frokoster.
Her er stabelen hele pannekakehus-konseptet egentlig dreier seg om. Oppskriften er av naturlige årsaker super-hemmelig, men smaken kjenner de fleste i San Diego.
Enda flere også, langt utenfor Californias grenser, i følge TripAdvisor´s omtaler. Av 1120 anmeldelser, sier nesten 90 prosent «ypperlig eller svært bra». De neste 5 prosentene er rimelig fornøyde, mens de siste 5 må ha stått opp på feil side av senga.
Vi lærte raskt at man bestiller ikke BARE pannekaker når man skal spise pannekaker til frokost. Pannekakene er på sett og vis desserten. Først må man ha f.eks. egg og bacon, eller noe annet som vi i Norge kaller full frokost.
Sammen med pannekakene serveres naturligvis også lønnesirup og krem. Dette tilbehøret og kaffe, fylles på i uendelig mange runder, for de som måtte ønske det. En beskjeden gråskjeggblogger klarer seg fint med standardoppsettet – 2 mugger på 6 pannekaker (protokolltilførsel: som ble delt med bloggerens kone). Det ble imidlertid observert andre fastboende som konsumerte betydelige mengder av denne svært så søte sirupen. En halv liter (!) er nok ikke overdrevent å antyde som aktuelt mål for noen gjester.
Etter en drøy time og 4 kopper kaffe seinere, var både blogger og ektefelle såpass mette, at vi erklærte både frokost og lunch som avsluttet.
Testdag 2 avstedkom etter samme lest, men med omelett som startmåltid. Vi oppdaget imidertid under testdag 1 at vi måtte teste «Apple Pancake». Det er kort oppsummert et handlenett med Granny Smith-epler, innbakt i den hemmelige pannekakerøra.
Ventetiden på denne drøye kiloen, er ca 20 minutter. Det er i grunnen bra, for man er egentlig godt forsynt etter omeletten.
Denne varme «bomben» er dynket med kanel-glassur. Det lukter og smaker himmelsk. Hele lokalet er også fyllt med denne herlige lukten, da folk står i kø for å bestille den.
KONKLUSJONEN: Google har sine ord i behold. Pannekakene er himmelsk gode og anbefales på det varmeste. Det samme gjelder «bomben» med Granny Smith.
Er du i San Diego, stikk innom sjappa. Bare husk å ikke spise mat et par dager i forvegen.
Og for ordens skyld; Gråskjeggbloggern tar hverken bestikkelser eller sponsing, kun regninga.