Fengende gospel hos The Friendly Baptist Church, The Bronx

«Denne gudstjenesten var som å sitte midt i innspillingen av filmen The Blues Brothers og The Ghospel-sequence: fengende, varmt, engasjerende, ekte og utrolig herlig.»

Er man i New York en søndag, bør man ta en tur «uptown» til The Bronx. Man har ikke opplevd byen hvis man kun har besøkt Manhattan. The Bronx har 1,5 mill. innbyggere og er en fasinerende bydel i NY. Link til en film lenger nede i teksten.

IMG_2545

The Friendly Baptist Church ligger i 962 Ogden Ave, et stille og rolig boligstrøk noen steinkast unna Yankee Stadium, sør-vest i The Bronx. (Ja, det skrives og uttales med «The» foran).

IMG_2517

I god tid før gudstjenesten startet, hadde allerede flere av blandt publikum holdt kortere eller lengre taler. Her var det bare å gripe ordet og si hva man ville.

IMG_2538

Så dro det i gang med et fyrverkeri av en gudstjeneste. Det mest fasinerende var at til forskjell fra Statskirken, hvor det meste er alvor og stille, var det her latter, glede, roping og applaus. Kort sagt, man gav uttrykk for det man ville – svært høyt og tydelig.

IMG_2571

Sangerinnen er godt oppe i årene, men var scenevant som få. Se film.

IMG_2544

Det var flere med imponerende stemmer.

IMG_2533

Rev. Albert Sutton, sr. er pastor, med sønnen rev. Albert Sutton, jr. Som co-pastor.

IMG_2525

«Kan eier av AYW-9554 vennligst flytte bilen, da den sperrer et kumlokk, og den kommuneansatte skal opp og hjem til middag» – fritt oversatt.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..