The Rainbow Bagel – perfekt som fotomotiv, men ubrukelig som menneskemat

«I over 20 år har Bagel Artist og innehaver av The Bagel Store, Scot Rossillo laget regnbuefargene bagels for kunder fra store deler av verden. Washington Post kalte dem i april 2016 – the most controversial bagel in Brooklyn. Jeg kaller det – unnskyld uttrykket: medieskapt, oppskrytt, søtt kliss.»

IMG_2833

Regnbuefarget deig, stappfull av kunstig farge og gudene vet hva, har i over 20 år gått som en farsot i USA, og da spesielt i Brooklyn, New York. Her står kundene i kø i opptil et par timer, for å sikre seg «The Original Rainbow Bagels with RainbowFetti» – som attpåtil er TM (Trade Mark). The Bagel Store sender også disse NationWide. Amerikanere er rare!

IMG_2854

Min unnskyldning for å troppe opp her frivillig, var en anmodning fra en kollega om å teste nettopp den fargerike sjappa, og deretter skrive om besøket. Her kommer en usminket og svært fargerik rapport, Marte.

Er du ca midt på Manhattan, er det enkelt å komme seg til 754 Metropolitan Avenue, Brooklyn. På 10 små minutter reiser du under East River til stasjonen Graham Av. Fra stasjonen er det 10 meter til den rosa sjappa. You just can’t miss it.

IMG_2836

Vi var nok heldige og slapp kø. Hyllene var rimelig tomme, så hovedrushet var over. De andre kundene var en mor og voksen datter fra Ohio, som også var innom for å smake, ta bilder og skrive blogg om denne besyndelige populære maten.

IMG_2838

Min aller beste og klokeste halvdel bestilte en grov, sunn og «normal» bagel. Jeg smilte i gråskjegget og tenkte at DET var da utrolig kjedelig, siden hun kunne valgt den spennende og fargesprakende varianten, som attpåtil var MYE større og tyngre.

SÅ FEIL tok jeg…igjen. Min kone beviste atter en gang at jeg er en enkel sjel.

IMG_2841

Jeg hadde da bestilt «The Original Rainbow Bagel with RainbowFetti» – et valg jeg raskt skulle komme til å angre på. Enn så lenge så alt lekkert og usannsunlig fargesprakende ut. Slik lages de (ekstern lenke)

IMG_2849

Allerede etter den første biten angret jeg på kjøpet. Maten vokste i munnen, søtsmaken ble overveldende og svelget ble krampeaktig trangt. Etter 3 dl sukkerfritt munnskyllevann, tok jeg en ny bit. Resultatet ble det samme, og resten av regnbuen havnet i søppeldunken – etter en kort kvalitetskontroll av min kone, som også gav en klar strykkarakter. Hun fortsatte på sin grove bagel, som fikk terningkast 4.

Oppsummering: Denne regnbuebagelen egner seg godt som fotomotiv, men er ubrukelig som menneskemat.

Min svært så uvitenskapelige analyse av årsaken til at denne bagelen har slått an i USA, men slaktes av 2 av testens 2 norske deltagere, baserer seg på 6 USA-turer de siste 2 årene: amerikanere har et betydelig søtere og sukkerholdig kosthold enn vi nordmenn. Is, sjokolade og mye annen mat og drikke er markant søtere enn våre ganer liker og er vant med.

IMG_2834

Bare så det er nevnt, hadde de også en rekke andre fargerike bakstevarer. De fikk ligge i fred for testlaget fra Norge.

Mor og datter fra Ohio var betydelig mer fornøyde enn slakterne fra Norge. Vi forsøkte på en diplomatisk måte å fortelle litt om europeisk kosthold og matvaner.

Vi avsluttet besøket og gikk på gresk restaurant. Anbefaler Ayios Greek Rotissiere i East Village link her

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..