Mmuseumm 2 – New Yorks minste og merkeligste museum

«Casey Neistat-fans vet nok hva dette dreier seg om: Mmuseumm 2 – New Yorks dessidert minste museum. Hele besøket er unnagjort på 30 sekunder, og du kommer ikke innenfor døra en gang. Et godt bevis på at på Youtube er alt mulig.»

Prosjekt «Mmuseumm 2» startet i 2012 av trioen Alex Kalman og brødrene Josh og Benny Safdie. De leide et mikrorom (vi kaller det gjerne bod) – med utgang på bakkeplan, og startet kompaktmuseet med «modern day artifacts». Adressen er 4 Cortlandt Alley, 120 meter fra kontoret til Casey på Broadway.

Jeg antar prosjektets arbeidstittel var – «Hvor mye kan vi gjøre ut av absolutt ingenting?».

IMG_3250

Bak denne stengte døra befinner New Yorks minste museum seg. Det er kun åpent et par timer hver uke, men kan besiktiges gratis gjennom hullene i porten døgnet rundt.

Besøket tar ikke lange tiden, og må vel sies å være for de spesielt interesserte. Dette er helt klart på listen over «kuriositeter som er artig å ha sett, men som er fullstendig unyttige».

Gråskjeggbloggern noterer seg – litt brydd, å være blant de som holder liv i dette fullstendig unyttige prosjektet.

IMG_2832

I denne bortgjemte og totalt ubetydelige bakgata ligger museet, ca midt på bildet. De besøkende stod ikke akkurat i kø i dag. Et godt eksempel på at Youtube kan skape blest om alt og ingenting. Takket være guttas Youtubekjendis-kamerat Casey Neistat, står folk tidvis i kø for å titte inn. At Mmuseumm 2 har overlevd i 5 år, er rett og slett utrolig.

Ta en titt inn i muséet

IMG_0763

PS: De mest inbitte følgerne vil også kjenne til Mmuseumm 1, som ligger i vareheisen like ved. Dette museet er ca dobbelt så stort, og kvalifiserte ikke til omtale denne gang.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..