«Lauren Aloise, gorumetkokk og blogger – som har spesialisert seg på spansk mat sier: Jeg har reist verden rundt gjennom flere år og besøkt svært mange matmarkeder i verden, men markedet her i Cadiz fremstår som en av mine favoritter, Jeg forstår godt hvorfor.»
På Spanias vestkyst 120 km sør for Sevilla, ligger Andalusias største havneby og provinshovedstad Cadiz. Byen er fra ca år 1.100 f. Kr. og har regionens flotteste matmarked – Merdcado Central de Abastos de Cadiz. Lokalt omtalt som fiskemarkedet.
Hvert matmarked rundt i verden besitter litt av stedets kultur og identitet. Så gjør også Mercado Central. Hver morgen ankommer de lokale kundene sine faste boder og kjøper ferske råvarer fra havet, slakteren og bonden dette matmarkedet som ble etablert i 1838.
For kort tid siden svømte disse utenfor kysten. De er så ferske at det er nesten så jeg forventer at de skal blunke til meg.
Blek men fattet. Visstnok meget populært her.
Tunfisk er den store favoritten her. Det går mengder hver dag.
De har er stort utvalg med spekeskinker her.
Frukt og grønt.