Mercado Central de Abastos de Cadiz – matmarked hvor mat er kultur

«Lauren Aloise, gorumetkokk og blogger – som har spesialisert seg på spansk mat sier: Jeg har reist verden rundt gjennom flere år og besøkt svært mange matmarkeder i verden, men markedet her i Cadiz fremstår som en av mine favoritter, Jeg forstår godt hvorfor.»

På Spanias vestkyst 120 km sør for Sevilla, ligger Andalusias største havneby og provinshovedstad Cadiz. Byen er fra ca år 1.100 f. Kr. og har regionens flotteste matmarked – Merdcado Central de Abastos de Cadiz. Lokalt omtalt som fiskemarkedet.

IMG_5700

Hvert matmarked rundt i verden besitter litt av stedets kultur og identitet. Så gjør også Mercado Central. Hver morgen ankommer de lokale kundene sine faste boder og kjøper ferske råvarer fra havet, slakteren og bonden dette matmarkedet som ble etablert i 1838.

IMG_5680

For kort tid siden svømte disse utenfor kysten. De er så ferske at det er nesten så jeg forventer at de skal blunke til meg.

IMG_5698

Blek men fattet. Visstnok meget populært her.

IMG_5536

Tunfisk er den store favoritten her. Det går mengder hver dag.

IMG_5529

De har er stort utvalg med spekeskinker her.

IMG_5705

Frukt og grønt.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..