Keiseren av Xi’an i New York City

«Dagens overskrift brukte legendariske Wall Street Journal (WSJ) i en tosiders omtale av XI’AN FAMOUS FOODS for noen år siden. Gråskjeggbloggern stakk innom og sjekket påstanden for en liten stund siden. Wow, for et sted!»

Det hele eksploderte etter et uanmeldt besøk av den verdenskjente amerikanske Masterchef og TV-personsligheten Anthony Bourdain for noen år siden. Den gang ble Jason Wang, innehaver av Xi’an Famous Foods kalt «The Emperor of Xi’an» i WSJ.

Siden den gang har Jason Wang (29) snudd opp-ned på sin fars spiseri i Flushing, Queens, og gjort den om til et matfenomen – og en multimilliondollar bedrift. I 2014 stod han på lista til Forbes over de 30 mest vellykkede forretningsmenn under 30 år. Forbes sa han hadde skapt et fenomen.

Jason-Wang
CEO Jason Wang. FOTO: Forbes.com

Denne American Dream-historien startet i 2005, da en lutfattig Jason Wang og hans far ankom New York fra byen storbyen Xi’an i Kina. I dag har Jason 9 spiserier i Manhattan, 2 i Queens og 1 i Brooklyn. Menyen og oppskriftene er hentet fra nettopp Xi’an.

IMG_2499

Hver dag rundt lunchtid, og store deler av dagen ellers forresten, er det lang kø for å få lokal Xi’an- mat. Etterspørselen etter lokal mat «hjemmefra» har eksplodert blant kinesere bosatt i New York City.

IMG_2498

Selv om brorparten av kundene i dag så ut til å kommer fra Kina, sier ryktene at også den jevne New Yorker også har fått opp øynene for menyene fra Xi’an.

fullsizeoutput_6acLokalet er trangt som på undergrunnsbanen her, men det funker! Årsaken er at kundene står og venter ved disken til maten er klar, og så finner seg plass. I tillegg er New Yorkere raske og effektive under lunchen. De setter seg, spiser og går igjen.

IMG_2491

Siganaturretten hos Xi’an: håndlagde nudler i forskjellige former og fasonger, med et enormt utvalg tilbehør. Smaken var himmelsk!

img_2500

Konseptet til Xi’an er enkelt: topp råvarer, nuderbakere i verdensklasse, boller og bestikk  i plast. Slik skapes et fenomen og en keiser i NYC. Stikk innom neste gang du er i byen.

IMG_2502

Du finner Xi’an Famous Foods  her

 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..