Café Hilda i Kiel – kaféen rundt hjørnet

«Café Hilda ligger 2,5 km rusletur fra havna i Kiel. Det er akkurat 2 km lenger enn de fleste norske turistene pleier å gå – noe som er perfekt for oss som ønsker å oppleve en lokal kafé med stamgjester og ingen andre nordmenn.»

HILDA – koffee om de eck, eller «kaféen rundt hjørnet» kom høyt på lista, da jeg søkte etter den «beste kaffen i Kiel» – kombinert med en «passe lang rusletur fra havna» og «helst ingen andre nordmenn».

Omtalene på Google, Facebook og TripAdvisor tilsa at dette ikke ville bli en bomtur. Rusleturen fra via Kiel Haupbahnhof tar 20 korte minutter og går gjennom HIROSHIMA PARK – en koselig liten minnepark med lokale konserter og liv om sommeren. Sett av noen minutter her også på veg til eller fra Hilda.

fullsizeoutput_1178

Hilda ligger godt gjemt i Jägersberg, så du skal være lokalkjent, eller vite hva du leter etter for å finne nr. 5. Heldigvis var jeg eneste nordmann her i dag.

fullsizeoutput_117d

Her er det ingen prangende reklame eller neonskilt, kun et enkelt smidd navneskilt og en enkel krittavle. Kundene vet hvor de skal gå. Du finner henne her.

fullsizeoutput_1174

Hit kommer de lokale beboerne i kvartalene rundt hilda. Kundene her på «hei» med de ansatte, flere får en klem når de ankommer. Her tar tyskerne gjerne sin frokost, eller en enkel kaffe med litt nybakt. Noen tar kaffen «to-go», mens de fleste tar den sittende i fred og ro en liten stund.  Hilda er ikke stor og ruvende, men dekker åpenbart behovet for sine faste kunder.

fullsizeoutput_117c

Maten er lokal og delikat. Her serveres både kalde og varme småretter, samt et godt utvalg kaker, salater og annet smågodt.

fullsizeoutput_117a

De unge damene bak disken kan å lage kaffe. Hilda får sin kaffe levert fra det lille brenneriet Kaffeekirsche Roastery i Berlin.

fullsizeoutput_117b

Lokale bilder og innredning, skaper en enkel og trivelig stil. Det er også svært rent og delikat her. Et halvt minutt etter at gjestene har forlatt lokalet, er bordet ryddet og vasket.

fullsizeoutput_1175

Artig designdetalj. Hjemmesnekret Apple kassaapparat med iPad. Designeren har hatt sans for detaljer.

fullsizeoutput_1173

Talea og hennes kollegaer sørget for svær god kaffe og en hyggelig opplevelse hos Hilda.

fullsizeoutput_1179

Hilda anbefales neste gang du kommer til Kiel.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..