Sant’ Eustachio Il Caffè – en av de beste kaféene i Roma

«Det er ikke Gråskjeggbloggern som påstår dette, men selveste CNN Travel. Bloggern har imidlertid kvalitetssikret uttalelsen – ved å smake på godsakene…2 dager på rad.»

CNN Travel har gjennom en grundig test i 2017, plassert denne kaféen på sin eksklusive «15 best coffee bars in Rome». Nederst i bloggen finner du også hele testen til CNN.

Siden Gråskjeggbloggern faktisk ER i Den evige stad nå – og er litt over snittet fascinert av god kaffe, passet det godt å kvalitetssikre denne listen litt.

154507AA-7CC6-4F30-8F3A-1D264D62783A

Den erverdige og svært så populære kaféen har laget kaffe til italienere og andre kaffeelskere siden 1938.

3F20158A-D470-4C9A-9C0B-44DDD82FA96D
Skjermdump Google Maps

Sant’ Eustachio Il Caffè er enkel å finne, og ligger usedvanlig sentralt til, 90 meter fra Pantheon.

B2128DE2-8BAF-4C36-A1DF-2FD73E51706A

Det er nesten alltid mye folk her. I tillegg til å nyte kaffen på stedet, kan du naturligvis kjøpe yndlingskaffen din i løsvekt og lage den hjemme. Flere typer kaffemaskiner selges også her.

42FBDCD5-0D16-4D86-BE66-EFF2F0148C8B

Kaféen fungerer også som museum, med minner fra en svunnen tid.

76E4C07F-8C95-4B0E-8CD6-F53FFC5BCBCB

Der du får kjøpt kaffe, får du også kjøpt litt søtt TIL kaffen…

2C055D04-31A3-489E-AFFB-E6AD9ACC9548
FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Ønsker du å nyte din kaffe sittende ved et bord ute, kontakter du servitøren utenfor. Da drikker du din espresso som en turist – og betaler litt mer (for bord, duk og servering).

Vil du drikke som en italiener – «Al banco», stående ved disken, gjør du som jeg og stiller deg  kø ved kassa. Du bestiller din kaffe, betaler, og tar med kvitteringa til en av basistaene.

94EBAD8D-D5A9-4237-9158-9AD953110407

Her ved disken, drikker italienerne sin espresso. Dette tar kun noen få minutter.

«Bestill, drikk, takk og farvel» – espressodrikking på italiensk.

Det er ikke for å være raske og effektive, italienerne drikker sin espresso stående. Nei, det er bare billigere!

57FE550A-A30C-41F2-B493-B3B00F0D1D42

En barista er utdannet til å lage kaffe. Dette er et eget fag som krever kompetanse, håndlag og hjerte for kaffe. Baristaer behandles med respekt i Italia.

Italia er også det landet i verden med flest kaffebarer per capita – nærmere 200.000 på 60 millioner innbyggere.

373C67DC-F284-47E3-9F62-E4BE569A6D47
FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Testdag 1: Kaffen er bare helt, helt himmelsk. I følge reisenettstedet/magasinet LONELY PLANET, ligger hemmligheten i at baristaene her blander de første dråpene espressokaffe med mye sukker. Dette skaper bl.a. en svært kraftig krema (kaffeskum) med den unike søtlige smaken de er kjent for her.

37C4CF86-705C-49CE-AB2B-3C74156A7F28
FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Testdag 2: Ny barista, men samme espresso med den fantastiske smaken og kremaen. Dette kan enkelt bli en vane.

DAGENS KAFFETIPS: ikke gå i turistfella ved å bestille en cappuccino etter klokka 11. Det gjør man aldri. Punktum. Cappuccino ansees som så mettende at det kun drikkes til frokost – med en fersk croissant. En italiener vil heller aldri – jeg gjentar ALDRI bestille en cappuccino etter et måltid. Gjør du det, vil servitøren/baristaen himle med øynene bak din rygg.

CNN Travel sin liste og test, finner du her

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.