«Det er ikke Gråskjeggbloggern som påstår dette, men selveste CNN Travel. Bloggern har imidlertid kvalitetssikret uttalelsen – ved å smake på godsakene…2 dager på rad.»
CNN Travel har gjennom en grundig test i 2017, plassert denne kaféen på sin eksklusive «15 best coffee bars in Rome». Nederst i bloggen finner du også hele testen til CNN.
Siden Gråskjeggbloggern faktisk ER i Den evige stad nå – og er litt over snittet fascinert av god kaffe, passet det godt å kvalitetssikre denne listen litt.
Den erverdige og svært så populære kaféen har laget kaffe til italienere og andre kaffeelskere siden 1938.

Sant’ Eustachio Il Caffè er enkel å finne, og ligger usedvanlig sentralt til, 90 meter fra Pantheon.
Det er nesten alltid mye folk her. I tillegg til å nyte kaffen på stedet, kan du naturligvis kjøpe yndlingskaffen din i løsvekt og lage den hjemme. Flere typer kaffemaskiner selges også her.
Kaféen fungerer også som museum, med minner fra en svunnen tid.
Der du får kjøpt kaffe, får du også kjøpt litt søtt TIL kaffen…

Ønsker du å nyte din kaffe sittende ved et bord ute, kontakter du servitøren utenfor. Da drikker du din espresso som en turist – og betaler litt mer (for bord, duk og servering).
Vil du drikke som en italiener – «Al banco», stående ved disken, gjør du som jeg og stiller deg kø ved kassa. Du bestiller din kaffe, betaler, og tar med kvitteringa til en av basistaene.
Her ved disken, drikker italienerne sin espresso. Dette tar kun noen få minutter.
«Bestill, drikk, takk og farvel» – espressodrikking på italiensk.
Det er ikke for å være raske og effektive, italienerne drikker sin espresso stående. Nei, det er bare billigere!
En barista er utdannet til å lage kaffe. Dette er et eget fag som krever kompetanse, håndlag og hjerte for kaffe. Baristaer behandles med respekt i Italia.
Italia er også det landet i verden med flest kaffebarer per capita – nærmere 200.000 på 60 millioner innbyggere.

Testdag 1: Kaffen er bare helt, helt himmelsk. I følge reisenettstedet/magasinet LONELY PLANET, ligger hemmligheten i at baristaene her blander de første dråpene espressokaffe med mye sukker. Dette skaper bl.a. en svært kraftig krema (kaffeskum) med den unike søtlige smaken de er kjent for her.

Testdag 2: Ny barista, men samme espresso med den fantastiske smaken og kremaen. Dette kan enkelt bli en vane.
DAGENS KAFFETIPS: ikke gå i turistfella ved å bestille en cappuccino etter klokka 11. Det gjør man aldri. Punktum. Cappuccino ansees som så mettende at det kun drikkes til frokost – med en fersk croissant. En italiener vil heller aldri – jeg gjentar ALDRI bestille en cappuccino etter et måltid. Gjør du det, vil servitøren/baristaen himle med øynene bak din rygg.
CNN Travel sin liste og test, finner du her
2 kommentarer