Gjøvik – den eneste mjøsbyen med egen sjokoladedirektør

«Ikke mange byer i Norge – eller verden for øvrig, har sin egen sjokoladedirektør. DET har Gjøvik. Siden 1996 har Jan Rognstad med kyndig hånd laget kvalitetssjokolade av ypperste klasse i GJØVIK SJOKOLADEFABRIKK. Fabrikken har etter hvert blitt en turistattraksjon – «nesten» på høyde med hjuldamperen Skibladner.»

Nå er jo Gjøvik allerede «viden kjent» gjennom Gjøvik olympiske fjellhall, hjuldamperen Skibladner, fiskekrokproduksjonen hos Mustad, NTNU- Gjøvik, og ikke minst sangen «På Gjøvik» med Vazelina Bilopphøggers.

Hva er da mer naturlig enn at «Den hvite by ved Mjøsa» også har egen sjokoladefabrikk og sjokoladedirektør?

11E717DD-E998-4959-910B-35D052C8C92A

Storgata 16 er adressen til den litt beskjedne, men dog så fantastiske sjokoladefabrikken. Vet man ikke at den ligger her, kan man i et svakt øyeblikk overse den. Skal du i stedet innom CC Gjøvik, finner du heldigvis et utsalg der også. Fabrikkens hjerte finner du allikevel i Storgata.

3A3A5A12-68CC-4490-ABEC-EDF14B2D10EB

– Fantastisk sted for sjokoladeelskere. Kvalitetssjokolade fullt på høyde med det beste fra utlandet, inkludert Belgia. Håndverk på internasjonalt nivå, er blant omtalene på TripAdvisor.

Og jeg er så enig. Som tidligere gjøvikenser har jeg utallige besøk her.

Og det er da heller ikke noe rart at det sammenlignes med utenlandsk kvalitet. Direktøren har da også utdannelse fra både Belgia og Tyskland. Her har vi en direktør med fagkompetanse!

B719281F-D1BC-4345-B955-0B7F0D264C05

Det er ikke igjen mange produsenter av håndlagd sjokolade i Norge. Fabrikken lager et bredt spekter av sjokoladetyper, smaker og fasonger. Er du ute etter noe helt unikt, ordner sjokoladedirektøren det også.

Jeg tror ikke jeg tar i for hardt hvis jeg sier at det meste tenkelige – og ikke mist utenkelige er laget i sjokolade her i lokalet. Ja, fabrikken har laget mannlige kjønnsorganer i sjokolade også…

EBAFB9B7-867E-41B9-B798-D87113AB1A25

Det unike med lokalene i Storgata, er at produksjonen skjer rett innenfor disken. Her står sjokoladedirektøren daglig og tryller fram de mest fantastiske smaker og kreasjoner. Akkurat den lørdagen bloggeren var innom hadde han helgefri, men vanligvis treffer man den arbeidende direktøren like gjerne bak disken som i produksjonen.

8AED2ECF-8E2F-43DE-AB01-BC36D9BD5364

Her i huset benyttes kun ekte råvarer. Gjøvik-sjokolade er såkalt couverture-sjokolade. Denne inneholder mer kakaosmør enn «vanlig» sjokolade, og må tempereres under produksjonen.

En del av produksjonen går til bedrifter og enkeltpersoner som bestiller gaveesker. Hva med en 21 cm høy Gjøvik-svane av hvit sjokolade fylt med konfekt?

ADA7A9DF-FE63-41D7-928D-0B956647C6AB

Beregn god tid når du går inn. Atmosfæren og lukta her er verdt et besøk i seg selv. Det tar også tid å velge…

Utvalget varierer også fra årstid til årstid. Dette kan du lese mer om på hjemmesiden deres her.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..