Ja, jeg har spilt på Sir Elton John’s piano!

«Helt siden Sir Elton John ga bort sitt Yamaha-piano til St. Pancras International Station i London i februar 2016 – og samtidig avholdt en liten konsert der, har jeg hatt et musikalsk punkt på min bucketliste: å spille på Sir Elton John sitt piano. NÅ har jeg krysset det av på lista!»

The Rocket Man har vært blant mine største musikalske idoler siden 70-tallet, og jeg har spilt en rekke av hans store hits – dog kun for familien og meg selv hjemme i stua. Mine konserter er kun egnet til internt husbruk.

FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

At jeg 14. desember 2019 kl. 11:30 skulle sitte ved Yamaha-pianoet til selveste Sir Elton John og holde min egen «minikonsert» for reisende på St. Pancras International Station i London, DET var bare surrealistisk! Nå er jeg vel ikke kjent for å være særlig beskjeden, men her går det en grense – selv for meg.

Det nærmeste jeg tidligere har holdt av «offentlige konserter», var da jeg i 1982 uten å spørre noen satte meg bort til et enormt og brådyrt Steinway-flygel i resepsjonen på SAS- hotellet i København og spilte, og gjorde min kjære rimelig flau.

FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Det var med en betydelig ærefrykt og respekt jeg satte med ved tangentene til «pianokollega» Elton. Pianoet var selvsagt nydelig og spille på og låt som forventet.

FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

St. Pancras og en rekke andre offentlige steder rundt i London – og og verden forøvrig, har satt ut pianoer som hvem som helst kan spille på. Dette er gjort for å få musikken ut til folk og skape god stemning og hygge i en travel hverdag.

På St. Pancras er det satt ut hele tre pianoer, men det er bare dette ene som kan skryte av å ha hatt Sir Elton John som eier.

Mammaen i bakgrunnen samtykket i å forevige den unge pianisten.

Da pianisten fra Norge var ferdig, satte denne unge karen seg bort til og spilte.

Piano nummer to var #PLATFORM 88. Pianoet skal tranporteres rundt omkring i Storbritania i to pr, før det gis bort til veldedighet.

FOTO: ST PANCRAS INT.

Under lokket på pianoet jeg spilte på, har Elton John skrevet «Enjoy this piano. It’s a gift. Love.»

Her står det tredje pianoet. Pianoene her var i jevnlig bruk av både unge og vel voksne. Overraskende mange forbipasserende stopper opp og spiller litt når det står instrumenter tilgjengelig. Stikker du innom Youtube, finner du hundrevis av eksempler.

St. Pancras har titusener av reisende hver dag. Her er det også et uttall spisesteder og butikker. Det betyr at du har et betydelig publikum hvis du har selvtillitt nok til å sette deg bort til tangentene.

Du finner ytterligere informasjon og film fra konserten her (ekstern lenke)