Deichman Bjørvika – Norges ubetinget flotteste bibliotek

«Endelig har Deichmans hovedbibliotek åpnet dørene i Bjørvika. Jeg har allerede brukt det som hjemmekontor en hel dag – og har forelsket meg. Jeg har plutselig og helt uventet blitt et bibliotekmenneske!»

Jeg er en person som sjelden setter mine bein innenfor biblioteker…frem til nå. Ikke er jeg noen lesehest, og ikke er disse bibliotekene tradisjonelt så veldig spennende.

Siden min beste halvdel og jeg allikevel var på bytur, og tenkte vi at det var greit å sjekke opp dette spennende nye bygget på Anne-Cath. Vestlys plass 1 – bedre kjent som naboen til Operahuset. Vi visste jo at det var åpnet, men hadde ikke reflektert noe mer over det.

Da jeg kom innenfor dørs, tok meg rundt to minutter å falle pladask for bygget, atmosfæren, aktivitetene, arkitekturen og ikke minst utsikten.

Etter det første ganske så tilfeldige besøket hos Deichman, returnerte jeg på nytt allerede neste dag. Denne gangen tok jeg med hjemmekontoret mitt, og ble sittende en lang arbeidsdag. For en arbeidsdag!

Her finner du et utrolig utvalg av arbeidsplasser og sittemuligheter: bord, krakker, skrivebord, stresslesser, sofaer, små cellerom, møterom – just name it, they got it! Her finner du også arbeidsro, inspirasjon…og en unik utsikt. Hva mer kan man ønske seg?

Det er heller ikke noe problem å finne en god lunchplass i sola. Det er flere spisesteder her, og neste uke kommer det et skikkelig kaffested. Det skal testes.

Byggeprosjektet ble startet i november 2013. Grunnsteinen ble lagt ned i februar 2017.

Åpningen ble foretatt 18. juni 2020. Bygget var egentlig planlagt åpnet 28. mars, med det var som kjent midt under coronavirus-pandemien.

Bygget består av 6 etasjer – de fleste med en ganske enorm takhøyde. Golvarealet er på hele 19 260 m2, som attpåtil er oppvarmet.

Arkitentene bak mesterverket er Lund Hagem arkitekter og Atelier Oslo.

Dette fantastiske huset har blitt et all-hus, et møtested, et sted å jobbe, koble av, få kunnskap og bare leve i. Jeg har også funnet min favorittavdeling: pianonotene.

Resten av presentasjonen lar jeg bildene stå for. Bare husk å stikke innom neste gang du er i Oslo. Huset er unikt!

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..