Elmer’s Bottle Tree Ranch on Route 66

«179 km nord-øst for Santa Monica Pier i LA og endepunktet for Route 66, ligger Elmer’s Bottle Tree Ranch – på folkemunne bare Elmer`s Place. En merksnodig blanding av flaskeutstilling og …gudene vet hva, midt i ørkenen mellom Victorville og Barstow.»


Elmer Long (70) startet å samle flasker som 6 åring. De eldste flaskene hans er fra 1800-tallet. Alle flaskene er fra ørkenen og området rundt ranchen hans. Han arvet også sin fars flaskesamling. Flaskene kommer hovedsakelig fra lokale søppelfyllinger og grøftekanter.

img_0360
Han har hatt utstillingen åpen for publikum i 14 år, døgnet rundt hele året. Han har ikke hjerte til å noen gang stenge porten, selv om han selv ikke er hjemme. Er han bortreist, er det selvbetjening.

Som han selv sier, – tenk om det skulle komme noen fra Japan eller Frankrike som ville se flaskene mine, og jeg hadde stengt porten. Det ville vært uhøflig. Derfor er det alltid åpent her og gratis inngang. Elmer har ikke helt telling på antall trær, men på ett tidspunkt hadde han litt over 400. I tillegg kommer en rekke andre installasjoner på det han selv kaller «transformative sea».

Det er nå tredje gangen vi har stoppet hos Elmer (2016, 2018 og 2019) – et besøk som er like fascinerende hver gang. Jeg har hver gang håpet at vi skulle få møte innehaveren av dette utrolige atedet. Så langt har det ikke lyktes. Vi prøver igjen neste år.

img_0368

Mannen med en halv meter langt grått skjegg, forteller at det daglig kommer besøkende fra hele verden. Han er pensjonist og stortrives med å prate med besøkende, og setter stor pris på at folk stopper og ser på kunsten hans. Hver gjenstand har sin historie, som han gjerne deler med de som ønsker å høre.

img_0363

Det eldste bilskiltet han har i samlingen sin er fra 1927. Dette fant han tilfeldigvis da han en dag for ca 10 år ruslet langs en av de lokale vegene med et eksosanlegg han hadde funnet. Skiltet på bildet er ikke så gammelt.

img_0364

En rekke av flaskene ansees å være sjeldne og verdifulle. For Elmer har ikke dette noen betydning. For han er det historiene rundt flaskene og gjenstandene som betyr noe. Han har heller aldri opplevd at noen flasker har blitt stjålet. Her er det bare ærlige mennesker som stanser, sier han.

Elmer bor svært så beskjedent til. Det meste her er satt sammen av gammel skrot og gjenbrukte materialer.

Kilder: en rekke lokale nettaviser.

img_0367

Ingen tvil om at vi er på rett veg.

img_0365

Tips om et genuint Route 66-spisested: Emma Jean’s Holland Burger Café on Route 66 in Victorville CA rett utenfor Victorville, 15 km sør for Elmer´Bottle Tree Ranch. Emma Jean’s ble Etablert i 1947. You just stop and dine – that simple!

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..