Foldbar sykkelhjelm til foldbar sykkel – naturligvis

«Med eller uten foldbar sykkel, er en foldbar sykkelhjelm genial. Hvor ofte kunne du ikke egentlig tenke deg å ta med deg hjelm når du skal leie en bysykkel eller sparkesykkel – men så tar den så stor plass? Her er den foldbare løsningen du bare stapper i veska eller sekken.»

Foldbar sykkelhjelm er egentlig ikke nytt. Det har vært fullt mulig å få kjøpt slike en god stund allerede, men av en eller annen grunn har det gått under radaren hos svært mange – meg selv inkludert. Det er egentlig litt merkelig, da jeg er en mangeårig ihuga «Mind Boggeling Folding Bike Enthusiast», som de sier hos sykkelprodusenten min Brompton Folding Bike i London.

Vil du lese mer om sykkelen, finner du mer i bloggen min. (Intern lenke)

Stort mindre enn dette er det ikke godt å få en CE-godkjent sykkelhjelm.

Det er heldigvis aldri for seint, så derfor gikk kona og jeg til innkjøp av hver vår «Overade Plixi» denne uka. Vi landet på denne hjelmen, etter et lengre og forholdsvis grundig søk blant et knippe alternativer.

Trinn 1: Sammenfoldet og klar til å legges i veska – eller foldes ut.

Hjelmen er virkelig liten når den er sammenfoldet. Den patenterte foldbare designet gjør at hjemlen sammensfoldet kun er ca 1/3 del av «utbrettet» tilstand.

Trinn 2: topplokket foldes opp.

Minimalistisk, innovativ, smart og ikke minst et utrolig kult hjelmalternativ for de av oss som har et litt over snittet bevisst forhold til både fremkomstmiddel og sikkerhetsutstyr.

Et bortimot må-ha-produkt for urbane syklister uansett om du bruker gammeldags, elektrisk, hybrid eller foldbar sykkel.

Trinn 3: bakpartiet foldes ut ved å trekke bakpartiet bakover.

Grunnen til at jeg nettopp NÅ startet å lete etter en foldbar hjelm, var lærdommen jeg fikk for kort tid siden. Den er omtalt lenger ned i teksten.

Jeg følte derfor et sterkt behov for en hjelm som var så enkel og liten å ta med seg, at jeg alltid hadde den tilgjengelig. Derfor landet vi på denne foldbare genistreken.

Trinn 4: bakkant på toppklokket trekkes bakover og går i lås.

At hjelmen er så liten når den er sammenfoldet – og dermed så enkel å ta med seg, tror jeg faktisk kan ha betydning for hjelmbruken, spesielt blant oss urbane hobbysyklister. Vi vil jo egentlig beskytte hodet vårt, men de tradisjonelle hjelmene er tidvis noe «hassel».

Fra sammenfoldet til ferdig utfoldet tar ca 5 sekunder.

Hjelmen fungerer ellers som alle andre hjelmer. Den sitter godt og har hele 14 ventilasjonshull. Vil du tette igjen allluftingen, finnes det naturligvis trekk til hjelmen.

Hjelmen har helt greie justeringsmuligheter. Den har derimot ikke egen justerbar nakkestropp. Den har medfølgende et godt utvalg innleggsputer til individuell justering etter hodestørtelse.

Vi fikk begge enkelt justert hjelmene til rett størrelse.

Hjelmen er selvsagt CE-godkjent etter EN1078-standarden.

Hjelmen finnes i størrelsene: S/M (54-58cm), L/XL (59-62cm).

Folding Bikers prefer Folding Helmets.

Etter bare noen dagers bruk har jeg blitt hekta. Den sitter godt og er behagelig å bruke. Jeg bruker den HVER gang jeg sykler – selv på korte turer.

Jeg «skulle bare» sykle 300 meter over torget i Sandefjord. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Det er når du minst venter det, at behovet for hjelm plutselig er der. Min megatabbe dukket opp på torget i Sandefjord for tre uker siden. Jeg «skulle bare» sykle fra parkeringsplassen, over torget og bort til hotellet. En enkel tur på to minutter…uten hjelm. Den lå igjen i bilen.

Det hjelper lite å ha hjelmen 150 meter unna, når forhjulet glir i vannet ved en fontene og jeg går på trynet i asfalten – svært bokstavelig.

Sted: Akuttmottaket på Tønsberg sykehus. Diagnose: kraniebrudd.

Resultatet ble blålystur til Akuttmottaket i Tønsberg og innleggelse med inntrykningsbrudd (impresjonsbrudd) i kraniet. Jeg lærte den harde måten.

Lærdommen er enkel og løsningen like så.

Stapp den i veska, og du er klar.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..