Vi hadde hørt en god del positivt om restaurant GRÅDI på Tøyen. Det var derfor på tide å sjekke dette en sommerlig tirsdag ettermiddag etter sommerferien. Grådi har trivelig uteservering – og tar smittevernet på alvor. Maten var god, men ikke Grådi god. Kommer vi tilbake? Tja, muligens.»
Restaurant Grådi holder til i de gamle lokalene til Café Lyst på Sørli plass på Tøyen. Grådi opplyser å hente inspirasjon fra Thailand og Sør-Amerika, spesielt Peru, ispedd norske råvarer og tradisjoner.

Rundt oss satt unge velkledde mennesker. Tydeligvis et pipulært sted å møte venner og ta et godt glass og litt lett sommermat.

I disse coronatider var smittevernet godt ivaretatt, og konseptet med «Bestill og betall kontaktfritt» passet oss godt. Dette er av de løsninger jeg virkelig håper videreføres også etter epidemien.

Menyen er rimelig spesiell med f.eks. Blomkål & vaffel, Grüyere toast og Hyggefjøl. Her finner du hele menyen: Grådi sin meny (ekstren lenke). Vi gikk for en Hyggefjøl – på deling. Vi skulle bare ha et enkelt mellommåltid.

Hyggefjøla består av Trøffel pecorio, L’Etivaz Fromage, Brillat savarin, Parmaskinke, tomatmarmelade, trøffelsalami og surdeigsbrød.

Da maten ble servert, så vi umiddelbart at noe manglet. Hvor var olivenoljen? Den er et must til en slik rett mener vi.
Den engelsktalende kelneren forsvant raskt ut på kjøkkenet – og returnerte med et glass oliven. Takk for det, men vi mente olivenolje.

Ny runde på kjøkkenet, og olivenljen kom på bordet – i coronatilpasset emballasje. Her var den ordinære bordflaska fjernet. Bra!

Nå var retten slik den skulle være.

Totalt sett en nesten Grådig god Hyggefjøl med gode råvarer. Vi burde blitt tilbudt olivenolje og balsamicoeddik i det fjøla kom på bordet. De to ekstra rundene på kjøkkenet tok godt over 10 minutter, og kunne enkelt vært unngått.