For å spise pizza hos Jean Louis skal du ha nerver av stål og god forsikring

«Du sitter på en billig plaststol med tærne på kanten av en stupbratt skråning, med en fantastisk utsikt over Grand Canyon Verdon. Ca. 1,5 meter bak ryggen din suser bilene forbi på den trafikerte turistvegen Route Departementale 952 i hjertet av Provence. Samtidig småløper Jean Louis frem og tilbake over vegen med pizza og rosévin. Dette er lokalt næringsliv og trafikksikkerhet på fransk!»

Nå er nok jeg litt over snittet opptatt av trafikksikkerhet, siden det er en del av jobben min. Allikevel var dette så totalt «inn i granskauen» at vi bare MÅTTE stoppe og spise her. Rent statistisk skulle det jo mye til (håpet vi) at det skulle skje en utforkjøring i denne svingen akkurat den ene timen vi var her.

Her ligger pizzasjappa til Jean Louis, midt i svingen – i en gløtte mellom trærne.

Hjemme i Norge ville jeg satt opp et solid rekkverk (autovern) i ytterkant av hele svingen, i tillegg til passende skilting. Det hadde nok heller aldri blitt gitt noen avkjørselstillatelse til en driftig eldre kar som ønsket å selge pizza og rosévin. Sorry Mack! Vi i vegmyndigheten er tidvis noen gledesdrepere.

Uteserveringa sett fra droneperspektiv.

Hele dette etablissementet og konseptet måtte foreviges fra lufta. En flytur som ble ivrig fulgt av et sveitsisk par på nabobordet. De fikk da også en leksjon av den gråskjeggede dronepiloten fra Norge.

Fartsgrensa på stedet er 80 km/t. Mitt grove øyemål tilsa at de ofte passerte i minst 60 km/t nedover, og noe raskere oppover.

Med bakgrunn i en ganske uoverstigelig språkbarriere, fikk jeg aldri vite hvor lenge Jean Louise hadde drevet dette stedet, eller hvordan gesjeften gikk. Et raskt Google-søk viste imidlertid at han nesten var som en kultfigur å regne blant en del reisende. Her hadde gjester fra fjern og nær overøst han med hilsninger og hyggelige omtaler.

Utsikta fra plaststolene var i alle fall upåklagelig.

Grand Canyon Verdon, heter egentlig Les Gorges du Verdon, og er en elvkløft som ligger i Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionen i Sørøst-Frankrike. Den er omtrent 25 km lang og opptil 700 meter dyp. Den ble dannet av Verdon-elven, som er oppkalt etter sin turkisgrønne farge.

Det er ikke rare sjappa den driftige franskmannen har, men det funker!

Route Departementale 952 har i sommersesongen svært stor trafikk. En stor del av turistene til Grand Canyon Verdon passerer forbi her når de skal til eller fra området.

Denne sjåføren «vart nok skræmt ja» da han plutselig oppdaget en fotograf bak skiltet – delvis ute i vegen.

Reisetips: Området her er svært populært til camping, rafting og turer. Det er også en rekke flotte utsiktpunkter langs elva.

Smil til fotografen, men ikke len deg for langt bakover.

Tillegg til pizza, kan du også få kjøpt is, varme og kalde drikker…og naturligvis vin! Vi er jo i Frankrike.

Jean Louis passerer vegen for n’te gang. Med livet som innsats hentet han rosévin til kona.

Pizzasjappa til Jean Louis har også fått et «Certificate of Excellence» av TripAdvisor. Ikke dårlig for en eldre lokal næringsdrivende. Vi kan også bekrefte at pizzaen var særdeles god, og atmosfæren upåklagelig.

Heldigvis for Jean Louise vurderer ikke TripAdvisor trafikksikkerheten.

Kanskje var det et lokalt skybrudd som reddet livet vårt denne gangen? Plutselig bøttet regnet ned noen minutter, og vi ble sittende både tørt og ikke minst trygt innomhus.

I rettferdighetens navn skal det sies at lunsjen var både god og særdeles underholdende. Sjelden har vi hatt så mye moro med en franskmann som ikke kunne engelsk. Som det også står på plakaten utenfor, serveres det med humor. Den manglende trafikksikkerheten ble ikke nevnt…

Da vi skulle reise, fungerte Jean Louise som trafikkpoliti. Han gikk ut i vegen og stanset trafikken, slik at jeg kunne rygge ut i vegen – midt i svingen.

Du finner Jean Louise og rosévinen her:

Pizzeria Jean Louis
+33 6 68 32 02 96
https://goo.gl/maps/cfh2r6Ak16MTstHh8

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..