’verse gallery nft – Nordens første permanente fysiske galleri for NFT-støttet digital kunst

«Du har sikkert hørt om digital kunst, kryptokunst, blockchain, og kanskje også NFT- kunst? Det hadde jeg også, men forståelsen var mikroskopisk. Når jeg så fikk muligheten til å besøke Nordens første NFT- galleri her i Oslo, var saken klar: Bloggern skal på ekte kryptokunst-galleri! »

Ikke er jeg kunstinteressert, ikke er jeg økonom eller dataingeniør, og ikke forstår jeg noe særlig av blockchain heller. Så da min data- og blockchain-kyndige sønn inviterte sine foreldre på ’verse gallery nft – et vassekte NFT-galleri, kunne vi bare ikke si nei.

Galleriet ligger i Pilestredet 41B, 10 minutters gange fra Nationaltheatret t-banestasjon.

NFT-kunst har på kort tid blitt ekstremt populært. Google fortalte meg at det kanskje mest kjente NFT-kunstverket «Everydays – The First 5.000 Days», ble solgt for nesten 600 millioner kroner i april 2021.

Uavhengig av om man ser på NFT- kunst fra et teknologisk, finansielt eller kunstnerisk synsvinkel, kult er det i alle fall!

Nå skal det sies at man får kjøpt «billigere» NFT-kunst også, selv om begrepet «billig» er et relativt i denne sammenheng. Du skal ha romslig økonomi for å bli eier av et NFT-kunstverk.

Grunnlegger og leder for ’verse gallery nft, Sophia Adampour, forsøker å forklare en gråskjegget blogger om konseptet rundt galleriet og NFT-kunsten. Foto: Eivind Kristoffersen

Besøket på galleriet ble en skikkelig «høydare» – sett fra en særdeles kunnskapsløs bloggers synsvinkel: først fikk vi en lengre svært interessant samtale og omvisning av grunnlegger og leder av galleriet, Sophia Adampour.

Gallerist Sophia Adampour (23) har vært engasjert i blockchain siden 2017.

Nå har hun i følge NTB tatt en pause fra Indøk-studiene ved NTNU for å vise at teknologien er så mye mer enn kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

«Blockchain er er ny måte å strukturere verdier i samfunnet på -inkludert kunst.»

Sophia Adampour
Galleriet åpnet 30. oktober 2021, og er åpent tirsdag – lørdag kl. 13-18.

Deretter kom den digitale kunstneren og opphavsmann til alle kunstverkene rundt oss, Matias Henden ruslende innom. En svært jovial og trivelig ung mann. Han fortalte inngående om kunstverkene sine, teknologi, konseptet, videre planer og visjoner.

Kunstneren selv, Matias Henden, fortalte om teknologi, kunstverkene og fremtidige planer. Foto: Eivind Kristoffersen

Gallerist Sophia har tidligere uttalt til NTB at hun ønsker å skape en arena i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og blockchain. Det er hovedårsaken til at jeg har valgt å etablere Nordens første galleri for NFT (non-fungible token).

Grove og rustikke lokaler passer godt til å stille ut NFT-kunst.

Planen er at galleriet også skal være et læringsverksted for alke som er nysgjerrige på hvordan digital kunst og fysisk kunst kan fungere sammen. Adampour har allerede invitert både skoler, høyere utdannings- institusjoner og privatpersoner til å ta del i det som skal skje i galleriet.

Interessant diskusjon i grenselandet kunst, teknologi og blockchain mellom Eivind Kristoffersen, Sophia Adampour og Laila Kristoffersen.

I stedet for at jeg skal forklare hva NFT-kunstner, koser jeg heller til en svært god blogg jeg fant fra hos Erlend Karlsen sin aksjeblogg: https://aksjebloggen.com/nft-kunst/

Du finner hjemmesiden til galleriet her: https://www.versegallery.xyz/

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..