Nærkontakt med alligatoren i Loxahatchee i Everglades

«Det blir liksom ikke et fullverdig Florida-opphold uten et besøk i Everglades. Everglades er imidlertid ikke bare nasjonalparken, men også enorme våtmarksområder nord og øst for den berømte parken. I dag besøkte jeg Everglades Wildlife Management Area, som ligger drøye 30 minutter vest for strendene i Ft. Lauderdale.»

De tidligere gangene vi har vært i Florida, har vi (selvsagt) vært i nasjonalparken. Du kan her lese om kjøring med Airboat (intern lenke) og Alligatoren er servert (intern lenke).

Everglades dekker et enormt område i sør- Florida. Skjermbump: nps.gov/ever/planyourvisit/maps.

Jeg kan med en viss grad av erfaring si at områdene utenfor nasjonalparken i mange tilfeller er like flott som de innenfor. Du finner de samme sumpområdene, anakonda-slangene, rovfuglene og alligatorene på begge sider av streken på kartet som sier nasjonalpark, eller ikke-nasjonalpark.

Dette var bare en av minst 30 tilsvarende på bare noen få titalls meter.

Bildet over er fra turen vår gjennom Everglades i 2007. Vi stanset for en liten tissepause, da vi oppdaget denne karen. Det ble ingen tissepause…

ADVARSEL: Hvis du skal ferdes i området inntil, eller inne i Everglades, ta utgangspunkt i at det ALLTID kan være en eller flere alligator i nærheten.

Råd fra blogger med erfaring
Her ligger alligatoren på grunt vann og vaker. Lett å overse…

Jeg erfarte atter en gang hvor viktig det er å være årvåken: Jeg parkerte like ved flere andre biler, og oppdaget plutselig at det lå en anslagsvis 5-6 meter lang alligator få meter unna meg. Bilen ble umiddelbart flyttet lengre inn på parkeringsplassen!

Med føttene godt plantet på bunnen, forflytter den seg livsfarlig raskt.

Alle bildene er tatt på god avstand fra alligatoren. Dronebildene er tatt i 4 K-kvalitet, som muliggjør kraftig zooming.

Alligatoren er godt synlig fra lufta, men ikke fra land.

Det er ført statistikk tilbake til 1948 i Florida på alligatorangrep. Hvert år er det i snitt 3 major attacks av alligatorer i her. Fra 1948 til 2021 har 24 personer blitt drept, av totalt 442 uprovoserte angrep.

Noen av disse har endog forsøkt å redde hundene sine, for deretter å ha blitt drept eller skadet selv.

Den siste som ble drept i Florida, var 88 år gamle Nancy Becker, som falt i en dam inne på et inngjerdet boligområde – «gated community», så sent som 15. august 2022 (!)

Fascinerende, men livsfarlig.

Det antas å leve ca. 1.250.000 alligatorer i Florida, i tillegg til rundt 1.000 krokodiller. Det er forholdsvis enkelt å skille dem fra hverandre, da alligatoren har en bredere og u-formet snute/munn. Krokodillen har en markant smalere snute og munn.

Alligatoren har også en mørkere brunfarge , mens krokodollen er grågrønne eller olivengrønne.

Denne blir fort nesten usynlig i de små bølgene.

Området jeg besøkte ligger bare noen steinkast fra et enormt boligområde – et «gated community», lignende det Nancy Becker bodde i. Her er det til og med laguner og et stort nett med vannveger mellom husene. Er ikke sikker på om jeg hadde likt å bo her.

Er ikke sikker på om jeg ville bodd her, 150 meter unna alligatorene i Everglades.

Everglades er et fantastisk flott våtmarksområde med uendelige muligheter for naturopplevelser. Selve nasjonalparken dekker ca 20 prosent av hele Everglades, som er på rundt 20.000 km2.

Her er det Everglades så langt man kan se.

Vi skal en tur innom nasjonalparken igjen seinere på denne turen også. Vi har også planer om en ny tur med Airboat. Det er vannvittig moro!

Det ble en kort flytur i dag, da hverken dronebatteriene eller mobilen likte 32 graders varme.

Det blir imidlertid ikke dronebilder fra turen i nasjonalparken, da det er droneforbud i alle nasjonalparker i USA – tilsvarende som i Norge.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..