Bestille hotell på Booking.com eller Hotels.com? Sjekk endelig pris nøye!

«På Booking stod romprisen oppgitt til NOK 1 264 (med fet skrift). Totalprisen var imidlertid NOK 4 015. De hadde ikke tatt med hotellavgift, reisemålsavgift, skatt, turistavgift, serviceavgift og rengjøringsgebyr! På Hotels er alltid alt inkludert.»

Etter å ha brukt både Booking og Hotels over mange år, og kjøpt flere hundre overnattinger av dem, ser jeg behov for å fortelle om minst EN vesentlig forskjell på Booking og Hotels du bør være klar over når du bestiller:

På Booking bør du lese den lille teksten litt ekstragodt. Dvs. teksten under den uthevede prisen. Sjansen er nemlig stor for at du tidvis må betale mer – kanskje MYE mer enn du tror, hvis du ikke gjør det.

Skjermdump fra booking.com med mine røde uthevinger og totalpris i rødt.

Dette er et tilfeldig eksempel jeg kom over på booking forrige dagen.

Det er noen spenstige navn man har satt på tilleggene du må betale. Noen forstår man – andre er mer kryptiske. Og ikke har du noen valgmuligheter heller, alt må betales.

Jo da, alle beløpene står der, så man er formelt informert. I tillegg er det helt frivillig å bo på dette stedet. Jeg ser den.

Poenget mitt er at det er så totalt unødvendig å skrive det slik, samt at det gjør det uoversiktlig. Man må jo frem med kalkulatoren for å finne ut at prisen egentlig er 316,7 prosent høyere enn det ved første øyekast fremstår som.

Jeg lever greit med det og blir ikke «lurt», da jeg vet hvordan de gjør det. Jeg antar allikevel at en del reisende fort kan overse den lille skriften under den uthevede og større fontstørrelsen på prisen. DET irriterer meg!

Hvorfor kunne man ikke i stedet gjøre som hotels: «inkludert skatter og avgifter» Punktum. Da vet man umiddelbart hva sluttsummen er.

Skjermdump fra hotels. Et tilfeldig hotell.

Standard prisoppsett hos Hotels. Det enkleste er ofte (alltid) det beste.

Når det gjelder prisnivå generelt mellom Booking og Hotels, er Booking billigst og best noen steder, og dyrest og dårligst andre steder – og det er jammen Hotels også. Man må derfor sjekke dem opp mot hverandre for hver reise man skal på. Utvalg av hoteller de har, er også svært varierende fra land til land. Her er det ingen fasit på hvem som er best.

For å sitere salige Steve Jobs, One more thing:

Du må også ta med i prissammenligningen at du sparer opp en ekstra overnatting for hver tiende natt på Hotels. Det blir raskt noen ekstra netter av det.

Bare så det er sagt: Jeg reiser like mye med både Booking og Hotels, og har ingen bindinger eller fordeler hos noen av disse med denne bloggen. Dette er kun et gratis tips til reiseglade mennesker.

Gråskjeggbloggern

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..