Strandboligene som forsvinner

«De siste årene har en rekke boligeierne langs Old A1A i St. Johns County, St. Augustine, sett orkan etter orkan endre stranda, lagunen innenfor, og landskapet rundt. Ikke minst har orkanene gravd bort deler av stranda under strandboligene deres. Flere strandboliger kjøpt for mellom 18 og 20 millioner nkr., står nå ubeboelige og fraflyttet.»

For rundt 7 år siden ble disse «Ocean Front Beach Villas» solgt via lokale eiendomsmeglerne. Tomtene var på forhånd godkjent og lagt ut av St. Johns County (den lokale kommunen). Se en av annonsene her på YouTube.

Dronefilmen nedenfor viser området for 7 år siden – et idyllisk område med strandboliger og brygger på innsiden mot lagunen og en unik utsikt mot Atlanterhavet. Det var den gang… YouTube

Deler av landskapet og flere av vannvegene har endret seg drastisk. 📷 Gråskjeggpiloten

I dag er det krisetilstander, fraflyttede hus og varslede rettssaker på gang mot St. Johns County, for å ha godkjent ubrukelige og farlige tomter og boliger.

Skjermdump: Lighthouse Realty Ass.

Fortsatt forsøker noen av boligeierne desperat å selge. Du kan i dag få kjøpt boligen over for 15 986 325 nkr. Du har da allerede fått 1 064 989 nkr. i avslag.

Du er tøff i trynet om du kjøper hus her nå. Vegen er borte, og du må ha firehjulstrekker for å komme frem på stranda. 📷 Gråskjeggpiloten

Hverken kommunale tjenester som søppeltømming og helsetjenester fungerer her. Heller ikke nødetatene, posten eller varelevering kan garantere tjenester hit.

Her er det ikke trygt å bevege seg. 📷 Gråskjeggpiloten

Den asfalterte vegen er for lengst borte, og erstattet av løs og myk sand. Tidvis er det heller ikke fremkommelig med vanlig firehjulstrekker. Da er det sandbuggy som gjelder.

Hva skjer her når neste orkan kommer? 📷 Gråskjeggpiloten

Lenge slet boligeierne mot en taus kommune. Etter at lokale medier engasjerte seg, er kommunen på gli. De er kjenner nå ansvar, og vurderer å kjøpe ut boligeierne.

Alternativet vil være en evig kamp mot elementene: De vil måtte reetablere stranda hver gang det har vært en storm!

Hvor var kommune da de godkjente disse tomtene og boligene?

I dag vil det koste dem over 11 millioner nkr. for å reetablere stranda og vannveiene mot lagunen.

Her var det en gang en asfaltert veg. 📷 Gråskjeggpiloten

I tillegg er vegen borte. Her trengs det også også et egnet «vegvern». Hvis ikke forsvinner fylkesvegen Old A1A i neste orkan.

Du er herved advart!
Skjermdump: firstcoastnews.com

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..