Dante’s View i Death Valley, med utsikt til Badwater og Devil’s Golf Course

«Death Valley har en solid samling morbide stedsnavn; Devil’s Golf Course, Furnace Creek, Badwater, Chloride City, Stovepipe Wells, Funeral Mountains og Hells Gate.»

Mange av stedene fikk navn under det store gullrushet på slutten av 1800-tallet, og ikke uten grunn. Svært mange av gullgraverne og deres familier som passerte igjennom området i perioden 1890-1920, opplevde et varmt helvete. Mange kom heller ikke levende igjennom.

Death Valley er en dal i Mojaveørkenen i California. Dalen er ca 225 km lang og er kjent for sin ekstreme høye temperatur. 10. juli 1913 ble det mål 56,7 grader ved Furnace Creek. Dette er verdens høyeste temperatur som er registrert og bekreftet. Death Valley er en del av Death Valley National Park.

img_2117

Badwater Basin har et surrealistisk månelandskap. Her finner vi også det laveste punktet i Nord-Amerika med sine 86 meter under havnivå.

img_2119

På veg opp til det høyeste punktet på Dante’s View (1.669 m.o.h.) Bakken er glovarm, lufta står stille og dirrer av varme.

Fra utsiktspunktet har man utsikt over store deler av Death Valley-dalen, i tillegg til Black Mountains og sletta nedenfor – Devil’s Golf Course.

Devil’s Golf Course har et saltlag på ca 9 meters tykkelse. Dette er en innsjø som tørket inn for ca 2-4.000 år siden. Navnet fikk stedet i 1934. Da skrev National Park Service i sin guidebok om stedet: «only the devil could play golf on its surface». Fra den dag er stedet kjent som nettopp Devil’s Golf Course – of course.

Ser man lenger nordover, finner man Funaral Mountains.

img_2120

På veg innover vegen «The Hole in The Wall» ved Funeral Mountains.Vi kjørte flere km uten å møte noen. Dette er ikke stedet med motorproblemer. Det er heller ikke mobildekning her.

img_2121

Beavertail-cactus – også kjent som Prickly pear, i Furnace Creek.

img_2123

Terrengkjøring langs «20 Mule Team Track». Litt rart å kjøre i sporene etter borax-transportene som gikk her på 1890-tallet. Gjennom dette landskapet kjempet man seg fram med vogner med med opptil 20 hester foran og mineralet borax i vognene.

20_mule_team_in_death_valley

Pacific Coast Borax Company transporterte borax i 1890.

FOTO:Pacific Coast Borax Company.

ANBEFALIG 1: Er du i Los Angeles og har et par dager til overs, anbefales det å ta turen hit. Du må beregne ca 5 timers kjøring de drøyt 40 milene. Kan godt kombineres med å besøke Las Vegas.

ANBEFALING 2: Turen bør også kombineres med en tur igjennom Valley of Fire State Park, nærmere Las Vegas. Denne turen vil bli omtalt i eget innlegg.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..