Badwater Basin i Death Valley – salt, varmt og lavt

«Ønsker du deg til et sted så ugjestmildt og varmt som over hodet mulig, da er Badwater Basin i Death Valley et svært godt sted å starte. Denne delen av Mojaveørkenen i California på grensen til Nevada, er i tillegg også så salt at det holder. Og jammen er dette også det laveste punktet på det amerikanske kontinentet. «

Er stort mer fasinerende og ille sted skal du leter lenge etter. Det er bl.a her i Death Valley man finner varmerekorden fra 1913 på 56,7 grader. Les mer om morbide navn og steder i bloggen om Death Valley her

IMG_1341
Fra Dante’s View (1.669 m.o.h.) har man god oversikt over det enorme salthavet Badwater Basin (85,5 m.u.h.) Det snøkledde toppen i bakgrunnen er Telescope Peak (3.368 m.o.h.)

Det anbefales å ta turen opp til Dante’s Peak tidlig på dagen. Da får man en fantastisk utsikt over Death Valley og Badwater Basin. Deretter kjører man rundt via Furnace Creek, og ned til Badwater, som ligger 85,5 meter under havoverflaten. Dette er det laveste punktet på det amerikanske kontinentet.

IMG_1424
Vannet siger opp fra grunnen. Også den brune bakken midt på bildet hovedsakelig er salt, blandet med litt tørket jord.

Elva Amargosa renner under bakken, helt til den treffer grunnfjell og blir presset til overflaten ved Badwater Basin. Tidvis flommer vannet utover sletten. Vannet fordamper svært raskt, grunnet den høye temperturen. Det som blir igjen, er et hav av salt.

IMG_1425
Selfie er også her et must. Beviset på at Killroy was here.

Badwater besøkes av tusenvis hvert år. Her finner man amerikanere i singlet, japanesere med høye hæler og 5-kilos kameraer og europeere med fjellsko og vannflaske. Utvalget er underholdene, men tidvis også skremmende.

Temperaturen kan være ekstrem her, men allikevel drar mange med seg små barn utover uten solbeskyttelse! Ennå er det vår her, så temperaturen er helt grei med sine 32 grader.

IMG_1445

Når man først er på et så gudsforlatt sted, MÅ man jo gå «midtfjords». På veg utover, følte jeg meg litt som Roald Amundsen, som bare SKULLE vinne over de andre nasjonene.

Først gav en gjeng amerikanere seg. De slapp etter 300 meter. Pingler! Deretter slapp noen franskmenn og briter. Det britiske unge paret var ganske tøffe (etterkommere etter kaptein Scott?).

IMG_1453
Ensom nordmann.

Selvsagt går en nordmann lengst, drevet av vinnerinstingt…eller dumskap?

IMG_1432
Ja, det smaker salt.

Her er en film fra midten av Badwater. Trykk her

IMG_1442
Fasinerende med slike mengder salt.
IMG_1467
Som forventet: salt i skoen etter 4 km i et salthav.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..