Lower Antelope Canyon i Arizona- et av naturens absolutte mesterverk

 

«For kort tid siden hadde jeg aldri hørt om hverken Lower Antelope Canyon, eller den lille byen Page helt nord i Arizona, på grensa mot Utah. Nå, etter en natt i Page og en formiddag i Lower Antelope Canyon, er jeg overbevist, – Lower Antelope Canyon er ett av de flotteste naturskapte fenomenene jeg noen gang har opplevd.»

IMG_1070

Ute i det store intet, ca midt på bildet i Coconino County, ligger den lille byen Page, med sine 7.300 innbyggere. Er det et sted begrepet «in the middle of nowhere » virkelig kunne brukes, var det her – trodde jeg. SÅ feil kan man ta.

Jeg kunne lett ha bodd her en uke, og hatt lange dager, fulle av opplevelser. Her finner man Antelope Island, en rekke flotte canyons, Lake Powell, Colorado River, Glen Canyon Dam og Horseshoe Bend – den kjente svingen på Colorado River. Horseshoe Bend er omtalt i bloggen min her: Horseshoe Bend – Colorado River’s mektige omveg

Det MÅ bare bli en del bilder denne gangen. Det var ikke til å unngå. Lenke til en film jeg tok finner du lenger nede i teksten.

IMG_0971

Lower Antelope Canyon er en av to Antelope Canyons her. Den andre, Upper Antelope Canyon, ligger på den andre siden – oversiden av hovedvegen. Begge er fantastisk flotte. Forskjellen ligger hovedsakelig i at Lower er lengre (407 m) og ligger dypere enn Upper (200 m).

IMG_1086

For å komme til Lower, må man klatre ned 37 meter via flere stiger og trapper, noe som i seg selv var spektakulært. Upper er tilgjengellig fra bakkenivå. Dette gjør også at flere besøker Upper – noe som vi var glade for. Det var nok folk her allikevel.

IMG_0949

Utenfra ser Lower Antelope Canyon bare ut som et hull. Etter å ha gått ned 37 meter, åpenbarer naturens mesterverk seg.

IMG_0986

Antelope Canyon er skapt av regn- og flomvann gjennom flere tusen år. Vannet flommer med enorm kraft og fart gjennom den porøse sandsteinen. Fargene skapes av sollyset, som treffer vegger og tak fra forskjellige vinkler. I tillegg består sandsteinen av en rekke forskjellige metaller, som påvirker fargespillet.

IMG_0990

Vi merket også at to bilder som tilsynelatende ble tatt på samme sted, fikk ganske forskjellige farger. Årsaken var at fotografen kun hadde flyttet seg noen sentimenter.

IMG_0999

Ingen av bildene er justert, eller manipulert på noen måte. De kommer rett fra kameraet – på en iPhone 7.

IMG_0965

Dimmensjonene er enorme her nede. Jeg tok en film også, den kan du se her

IMG_1085

Veggene og formasjonene er slipt til det perfekte av vannet som har strømmet gjennom her. Dette er da også et mekka for fotografer. Det arrangeres også egne turer for proffe og semiproffe fotografer. Da er det forbud mot barn og selfier…

IMG_0988

37 meter opp til toppen.

IMG_0996

Flere steder var det så trangt at man måtte lirke seg fram.

IMG_1037

Her kommer man opp igjen. Merkelig at denne smale sprekken skjuler en slik fantastisk verden, 37 meter lenger ned.

IMG_1010

Tror denne kanonfotografen ble overrasket når han skulle sjekke bildene i kveld. Han gikk rundt og tok selfier hele tiden – noe han åpenbart ikke mente å gjøre. Etter et kvarter kom kona og hjalp han…

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..