Edelweisspitze – toppen av Großglockner Hochalpenstraße

«Kjører man Großglockner Hochalpenstraße i Østerrike, er en stopp på Edelweißspitze obligatorisk. Like obligatorisk er apfelstrudel mit vanillesoße.»

Vi har kjørt denne kjente strekningen tre ganger tidligere. Likevel var vi ikke i tvil, og kjørte den en fjerde gang, på veg fra Zell am See i Østerrike til via ferrata-turer i Cortina d’Amprezzo i Italia.

IMG_7305

Bloggen om selve alpevegen skrev jeg etter forrige tur i 2016, og den finner du her. Dagens blogg er fra ett av de flotteste stoppestedene langs vegen: Edelweißspitze.

IMG_7317

Utsikten herfra er enorm. Her er det utsikt til hele 37 3.000-meters topper og 19 isbreer. Det er også en rekke turstier herfra.

bilde 26.08.2017, 10.54.42
FOTO: Laila Kristoffersen

Hytta har vært en populær destinasjon for reisende siden 1935. Hytta ligger på 2.571 m.o.h.

IMG_7306

Er du usikker på om en veg er flott å kjøre, eller om et spisested er verdt å stoppe ved? Sjekk om du ser mange motorsykler. Gjør du det, er du på rett veg og sted. Motorsyklister er eksperter på de flotteste vegene og de beste spisestedene.

bilde 26.08.2017, 11.15.01
FOTO: Laila Kristoffersen

Her serveres i tillegg til masse god mat, også den verdensberømte apfelstrudel mit vanillesoße. Den vi fikk servert her, er blant de desidert beste vi har spist – og vi har spist mange.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..