Lille Tøyen Kolonial – kortreist økologisk mat og god kaffe på beste Oslo øst

«Atmosfæren – både ute og inne hensetter de besøkende til Oslo på tidlig 50-tall, med et yrende liv rundt den lokale kolonialen og lukten av nypressede epler, gjærbakst og kaffe. I hyllene finner man kortreiste, økologiske kvalitetsprodukter. Du kan også nyte kaffen på stedet sammen med en enkel og god meny – en herlig symbiose av butikk og servering.»

Jeg hadde ikke hørt om Lille Tøyen Kolonial før ryktene gikk på sosiale medier om at det skulle være eplefestival der på lørdag. Kun 1,4 km fra inngangsdøra mi, og et par-tre steinkast øst for Tøyenparken, ligger denne kolonialen godt beskyttet mot trafikk og støy, selv om den bare ligger 20 meter fra Økernveien.

IMG_8087

– Utgangspunktet for Lille Tøyen Kolonial en kolonial som ønsker å gi folk tilbud om kortreist, økologisk og sesongbasert mat uten noe tull, sier innehaverne Christine Hammer og Kaja Rambæk Holmboe Bang i et tidligere intervju med Dn.no. (Og ja, hun er gift med Maeemo- kokken Esben Holmboe-Bang, for de av dere som dro kjensel på etternavnet.)

Kolonialen ble åpnet for ganske nøyaktig 2 år siden, og har en jevn strøm av lokale faste kunder. Gråskjeggbloggern falt også for stedet og anser seg nå som ny fast kunde.

IMG_8078

Lille Tøyen Kolonial tilbyr et godt utvalg av varer fra kjente  og ukjente lokale leverandører. Her finner man kaffe fra Tim Wendelboe, varer fra Epleslang, Alm Østre, ByBi og Indre Oslo Matforedling.

IMG_8082

Valget av bakst under eplefestivalen var enkelt; nybakt eplekake. Både denne og kaffen var godt over snittet god – eller for å sitere min morfar: «det var ingen direkte utpreget usmak på denne».

IMG_8070

Utenfor Lille Tøyen Kolonial stod Lif Laga og tok i mot epler til pressing. Her kunne man med eller uten epler til pant, kjøpe eplesaft, hvor inntektene går til Lif Lagas epleprosjekt  hvor store deler av inntektene går til Redd Barna. Les mer om dette flotte prosjektet via linken over.

IMG_8077

Damene bak disken solgte svært gode varer, i tillegg til et godt utvalg av kaffe og te.

Gråskjeggbloggern anbefaler Lille Tøyen Kolonial, og skal tilbake i morgen. Dette var bra!

En omtale av denne symbiosen av en butikk og servering kan også les om hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus her

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..