Galleri med teskje i Drøbak

«Hos Galleri Café Teskje i Drøbak sentrum, kan du kombinere god mat med et galleribesøk. Rundt bordene her finner man gamle-kara fra Drøbak båtforening, kunstinteresserte fra Moss, og alle oss andre. Dette stedet har atmosfære, og er vel verdt et besøk – om du vil se på kunst eller bare nyte en god kopp kaffe.»

Her i huset har de bakt brød i 155 år, og leverer fortsatt etter eget utsagt «byens beste brød» til innbyggerne. Bakermester Johan Olaus Rasmussen fra Stavanger kom til Drøbak i 1854. Ikke lenge etter startet bakinga – som har fortsatt til i dag. Dette gamle erverdige huset ligger midt i Drøbak sentrum – 150 meter fra torvet. Her finner du mer informasjon.

gCTUHo%RShqWiLYHmekvgg

Gråskjeggbloggern bodde her i Drøbak et par år på slutten av 1980-tallet. Denne idyllen av en sommerby, med sine hvite småhus, badepark, kunstgallerier og båthavn, er rimelig søvnig om vinteren. De små lokale kaféene og galleriene er allikevel åpne – selv om uteserveringen er heller kjølig i dag.

KMjQtQtQRpe5IjMYcItKCw

Utvendig gjør ikke Galleri Café Teskje mye av seg. Det fremstår som ett av mange trivelige hvitmalte hus i sentrum, og kan lett oversees. Desto mer overrasket blir man i det man kommer inn. Her er det godt med folk, og lokalet har en lett og god atmosfære.

Absolutt et sted å ta en matbit og en kaffekopp – sommer som vinter.

2DD09141-5122-4E5A-BB34-0CE6A39BCE46

Innvendig er Teskjea et herlig lappverk av stoler og bord i en rekke varianter. Det er kriker og kroker alle steder, og kunst på alle vegger – og vel så det.

CF2A050B-EDE2-4FE1-9E18-39C5CF8C31B2

Før eller etter kaffen anbefales det å rusle seg en runde og kikke. Her er det noe for en hver smak. Kunsten er av lokale kunstnere – som det er mange av i området. Drøbak er da også kjent for sine kunstgallerier.

86043386-FB9B-4ABD-8E09-6B72305D91C9

Kunsten man ikke får plass til på veggene, plasserer man der det ellers måtte være en ledig flekk – som under kaffedispenseren.

8KxyzTHLS2CJlazAkIS1xA

Teskjea er virkelig en herlig blanding av kunstgalleri og café. Trivelige ansatte og god mat.

88218552-3D76-4070-85D6-8EA52C9E777C

Ja, det går an å nyte Drøbak en vinterdag også – men da gjerne innendørs på Teskjea i Niels Carlsgt 7.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..