Baita De L’All – et unikt overnattingssted mellom Livigno og Steviopasset

«Da vi trodde vi hadde opplevde det meste og beste av italiensk Agritursimo, kom vi til Baita De L’All. Min første tanke var – ER DET MULIG!? Vi forelsket oss totalt i stedet, eieren, hans kokkekone, og ikke minst maten. Her har Arne Brimi seriøs konkurranse.»

Aller først; planlegger du en biltur til Stelviopasset og/eller Livigno i Nord- Italia, anbefaler jeg meget sterkt at du bestiller en overnatting eller to på Baita De L’All. Jeg garanterer at du ikke blir skuffet, og at du får valuta for pengene. Du tror det ikke før du får se det!

1FADFCA1-A7BB-453E-90AC-6A07DE52090C
Steinhuset er eldgammelt og har vært i familien siden det ble bygget. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Stedet ser så tilforlatelig grått og kjedelig ut – helt til du kommer innenfor døra på dette himmelske stedet som tidligere var kombinert beboelseshus og fjøs. Å ha fjøset som en del av boligen var vanlig tidligere. Det ble kort veg til dyra, og man fikk gratis varme (og lukt) fra dyra.

AB38AAD2-E0FC-44C1-AA0D-244F3AA8CD23
Bloggern sendte kona på befaring for å se om vegen var fremkommelig. Det var den – så vidt.

Gårdsvegen ned fra SS301 (SS: Strade Statali – statlige «riksveger») er et kapittel for seg selv. Tidvis så den ut som et smalt bekkefar. Den er bratt, veldig smal og svingete. Det går allikevel bedre enn man frykter, og vi kom oss hele både ned og opp igjen. Eieren fortalte at til og med senkede Porscher kom fram, dog i gangfart. Vegen var heldigvis i ferd med å utbedres…til neste vårløsning.

C8B1A101-1119-440C-ABB7-F7701BEF578C
Turstiene og fiskemulighetene starter utenfor døra.

Gården ligger svært idyllisk og bortgjemt nederst i et dalsøkk, langs en fiskeelv. Her hører man ikke andre lyder enn elva, bjellene til bondens sauer og kvitrende fugler. Turmulighetene er mange både sommer og vinter…og internett er totalt fraværende! Det i seg selv er befriende, og setter en ekstra spiss på oppholdet.

67BCFB14-9863-401C-A09F-914126866EEE
Dette møter deg når du kommer inn hoveddøra og inn i resepsjonen.

Baita ligger kun 40 minutters kjøring fra Livigno, og 50 minutter fra toppen av Stelviopasset. Du kan lese mer om Livigno i bloggen min. Stelviopasset har jeg omtalt  her. Jeg har også filmet Stelviopasset minutt-for-minutt.

C6A93034-98D2-411D-BBD2-0D3AC1F9D1B4
Atmosfære og håndverk her er helt førsteplasses. Eieren har selv stått for murerarbeidene, mens sønnen snekkerer. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN
0A5964A5-057C-447C-B2F7-F270E1B43857
Baita har alle moderne fasiliteter tilgjengelig – og naturligvis kaffemaskin. Også kjøkkenet er tipp topp moderne og har stor kapasitet.
B4F5125E-410B-4221-B146-83B755CF73E6
Trappegangen til 2. etasje. Her er det kvalitet i hvert trinn og hver detalj.
B5A0225B-8A1D-44E4-8286-BAB2AEDA92F1
Badet var en nytelse. Her er det meste spesialtilpasset.
4C225C2D-770A-426D-832A-30E8F9C18CD1
Baita’s egen vinkjeller.
6BDA50C3-709E-4E61-901B-B85C311E155D
Her er det kun brukt gamle materialer og artefakter fra gården og dalen.
15EE63B0-F6C8-45CA-8221-DC050DF538B4
Det tidligere fjøset er nå spisesal. Frokosten serveres i et eget rom.
1AE278C7-78E2-416C-A4D9-0E32EEBCEDD4
Sjelden har morgenkaffen og den egenproduserte safta smakt så godt.
6594C224-747A-445A-9125-1B93B16D5D87
Vi var de eneste gjestene her denne natta. Det forhindret ikke kokken i å stille med nybakt eplekake og croissanter til frokosten. Alle matvarene ellers var også laget på gården.
DB9CD6D6-5EF7-4268-BD04-20FF97C440D4
En av rettene til middagen. Alt hjemmeprodusert naturligvis. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Når du sjekker inn, blir du spurt om du vil ha middag om kvelden. Svar ja takk!!! Du må under ingen omstendighet reise herfra uten å ha spist middag. Den er latterlig billig, og smaker himmelsk – intet mindre. Arne Brimi og Eivind Hellstrøm ville sittet med tårer i øynene av velbehag.

30B65CD9-3EFA-4DB1-A1CC-B094C9C6FAE0
Eier- og driverfamilien står selv for alle funksjoner av driften. Vi fikk inngående informasjon om rettene, stedet, historie, turmuligheter og alt annet vi måtte lure på. Helt unikt!
C708D098-A780-4AB4-9A5F-4137BABD1EB9
Ferskere og bedre blir det ikke. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN
FEBE7F54-E9D5-4D7F-A0CA-0A809926D7E2
De italienske alpene på sitt beste. Baita ligger i enden på vegen…langt, langt nedover.

Dette har blitt vårt faste overnattingsted når vi er i nærheten av Livigno og Stelvio. Vil du besøke stedet, finner du det på Booking

 

 

 

 

 

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..