Passo Dello Stelvio minutt-for-minutt

«Gråskjeggbloggern tar NRK-sjangeren «minutt-for-minutt» utenlands og til de Italienske Alpene. Hvorfor ikke starte med det beste – Stelviopasset 2.757 m.o.h. med en Mercedes Benz AMG kabriolet i HD-kvalitet? I følge Top Gear-gutta er Stelvio «Driving Heaven». Jeg kan bekrefte at det stemmer.»

Dette er en film for de litt spesielt intersserte i kombinasjonen natur, alpepass, bilkjøring… og svingete veger. Her er alle 48 u-svingene. Link til filmen finner du nederst på siden.

Jeg skrev blogg om passet i 2016. Det kan du lese her

IMG_7661
Årets Alpebil: 2017-modell Mercedes Benz 250 C- klasse AMG. Svingene bak er Strada del Passo Dello Stelvio og Spondalunga. Gjerne kalt bakvegen opp til Stelviopasset. FOTO: Laila Kristoffersen

Gråskjeggbloggern påstår i all beskjedenhet at han nå begynner å kjenne Stelviopasset rimelig godt, etter å ha kjørt det 5 ganger med 3 forskjellige biler.

En stor takk til ektefelle, copilot, kartleser, Google Maps-ekspert, kamerastativ og filmskaper Laila. Uten hennes stødige hender over frontruta i over 30 minutter, hadde ikke denne filmen eksistert.

bilde 30.08.2017, 22.25.58
Skjermdump fra filmen

Det er alltid mange se-på-meg-sjåfører langs vegen her. Hit kommer da også alle som vil teste sin bil under krevende forhold.

bilde 30.08.2017, 22.29.29
Skjermdump fra filmen

Tidvis trangt om plassen når alle vil igjennom svingen samtidig.

bilde 30.08.2017, 22.30.55
Skjermdump fra filmen

Ikke alle har forstått på hvilken side man passerer en buss. Det er en salig blanding av alt fra semiproffe sjåfører til herrer med hatt. Nei, Stetson sixpence er ikke hatt!

Her finner du filmen

 

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..