Lokstallen Røykenvik – en kulinarisk perle ved Randsfjorden på Hadeland

«Skal du på et tidspunkt kjøre fylkesveg 34 langs Randsfjorden, må du beregne en pause i Røykenviklinna 412 i Gran kommune. Gjør du ikke det, mister du ett av de små øyeblikkene i livet hvor du etterpå tenker: – oj, godt jeg ikke gikk glipp av dette!»

På veg til hytta i Nordre Land, passerte vi Lokstallen Røykenvik. De andre gangene vi har kjørt her, har vi ikke lagt merke til den, til tross for at den ligger 10 meter fra vegen. Vår feil – som vi ikke vil gjenta. Heldigvis snudde vi på impuls 200 meter etter passeringa denne gangen.

E617A576-DF86-42E8-9165-B104EBFADB78
Særegen og tiltalende interiør. Trivelig atmosfære og svært hyggelig betjening.

Stedet eies og drives av Benedikte Ferner og samboer Aage Hvinden. Og ja, Benedikte Ferner hadde en bestefar som het Kong Olav V.

I 2012 kjøpte hun og Hvinden lokalene, som i 2014 ble åpnet for publikum, med restaurant, kafeteria og interiørbutikk. Hun har også fått med seg den britiske Philip Womersley som kjøkkensjef og daglig leder.

EAB20D8F-87AE-4726-89D5-67EDAF4F1498
Lokstallen var tidligere en del av endestasjonen på Røykenvikbanen (1900-1957) – som var et sidespor på Gjøvikbanen.

Benedikte Ferner fortalte til dn.no at de var svært positivt overrasket over hvordan de ble mottatt av lokalsamfunnet. De føler seg godt inkludert i det lille lokalsamfunnet i Røykenvik.

Gjestene er både lokale innbyggere og folk på gjennomreise. De har for en god stund siden passert 25.000 gjester, i følge hadeland.no.

A5B0D2F9-EED1-4FB0-872E-B06F3CD83FBC
Et fascinerende lokale. Norgesglassene inneholdt fermiterte lokale råvarer, rett fra kjøkkenet.

Lokalene er lyse og tiltalende, med en svært uvanlig og kul innredning og stil. Rett og slett gjennomført! Her finner vi fermeterte grønnsaker og frukt som dekor og pynt.

BD6A8E3B-B912-4FC5-8765-395A428E2E58
Engelsk porselen i kombinasjon med lokale matvarer.

Bordpynten er i stor grad spiselig – så lenge du holder deg unna kuene og porselenet.

55107A50-0ABB-4A99-A288-DC7CBC7DBABE
Utsikten under middagen. Blir det bedre?

Et halvt steinkast unna ligger båthavna. På sommerstid er det også et yrende liv på uteserveringa.

013D98C9-A530-435E-97CF-396289F5BDDD
Lokalet fremstår som svært delikat.

Menyen er rikholdig og fristende. Her går det i kortreiste ingredienser av høy kvalitet. Menyen varierer ut fra årstidene og tilgang på lokale råvarer.

9FBE3D4A-96D1-46C8-A4B4-17D5B474713B
Vi handlet litt i andre etasje, mens kjøkkensjefen tilberedte middagen vår.

Produktene har en etnisk stil, blandet med engelsk porselen. Ting blir til underveis, sier Benedikte Ferner til dn.no.

784D9F0C-6289-4D0D-A158-FB7333E18CA4
Bon appetit.

Etter handlinga i andre etasje, kom vi til dekket bord i første etasje.

C06EACFB-3DAA-4732-AA88-74D912196A10
Signaturretten glassert svinenakke.

Vi gikk for glassert svinenakke med honningmelon, pærer, potet, hjertesalat og kaffirlimesjy. Dette er også signaturretten til Lokstallen. Maten var en ren nytelse – enkelt og greit!

11524691-7677-441F-8DDE-27D3EC1E281F
Rabarbra crumble med hjemmelaget vaniljesaus. En varm og himmelsk opplevelse.

Desserten var like god som hovedretten. Alt servert i engelsk porselen.

190EBFC5-5FAA-4235-A603-C7A8E0521367
Engelsk porselen og kongelige på veggen.

Lokstallen Røykenvik gjorde plutselig turen til hytta en del kortere. Det er faktisk fullt mulig – og vel verdt, å ta turen hit ens ærend fra Oslo eller Gjøvik, bare for å nyte et godt måltid.

Åpningstider: onsdag – søndag 12:00 – 21:00, mandag og tirsdag STENGT.

TIPS: kommer du i beste middagstid, bør man ringe og bestille bord. Det er tidvis stinn brakke og smekkfult.

OPPDATERING juni 2019:

Vi har nå spist her fire ganger, og har fått førsteklasses mat og service hver gang. Vi føler oss som faste gjester nå.

6137FF48-111D-47BE-9256-CFDFF2F5D558
Kun et steinkast fra Randsfjorden.

Nå er også uteserveringa åpen. Fullt hus både ute og inne. Hyggelig personale, som gjør sitt ytterste for gjestene.

10 kommentarer

  1. Wow, dette var vannvittig spennende! ,- og vi som reiser forbi der sååå ofte. Vi har skjønt at det var noe spennende der, men har altså ikke stoppet. Nå skal det bestilles og bli opplevelse! Takk så mye Trond.
    Og for en blogg du har, superflott. Fotografering med innlevelse og ikke minst innsiktsfull beskrivelse.
    Igjen hjertelig takk.
    Astrid og Håkon

    Liker

  2. Ser jo helt fantastisk ut jo 😊
    Her skal jeg stoppe neste gang. Tusen takk for flott og inspirerende beskrivelse som gjør at man blir nysgjerrig på stedet 😊

    Liker

  3. Kan bekrefte at salt som er skrevet i bloggen om dette nydelige stedet er sant! Et nydelig måltid, en koselig utfordrende liten butikk i andre etasje. Alt flott beskrevet og «bebildet» i Trond Kritoffersens blogg.
    Hilsen Kari Flyen sr.

    Liker

  4. Fin presentasjon av spisestedet som vi besøker ofte Tror nok at restauranten rett og slett har annektert navnet fra stallen som har navn etter tidligere tiders – for damplokomotiv. Har selv stått på min morfars veranda og sett røyken baketter toget som tøffet forbi. Og paret som driver stedet er jo av profilert, kongelig byrd og genuin storgårdsønn – med dype bygderøtter. Konstellasjonen var neppe til hinder for en rask, positiv utvikling.En «flying start». Og kunst/kulturinteressen tror jeg har hatt en positiv virkning på hele det historiske trafikk- og handelsknutepunktet, Røykenvik. Det er interessant på sommerstid å møte folk fra hele Østlandsregionen i «Vika» – også under spesielle kulturelle «evenement». På Er jo særdeles artig også å oppleve en «Totning» som har «oppdaget» stedet ved vakre Randsfjorden 👍 Mange treff skjer her ! Lykke til videre 🍀

    Liker

    1. Hei. Ja, mye spennende jernbanehistorie i veggene her. Røykenvik er nok i ferd med å ta tilbake noe av sin fordums storhet som knutepunkt – bare på en litt annen måte enn tidligere.
      Har forstått at det skjer mye spennende her, spesielt i sommerhalvåret.
      Det sitter litt langt inne for en utflyttet totning å erkjenne at Hadeland er flott og har utrolig mye spennende å by på, spesielt når man kommer fra «Kongens by» og hovedstaden.
      Kommer helt sikker til å utforske mer i tiden fremover.
      Tips om spennende steder å besøke mottas gjerne.
      Tusen takk for god i formasjon og hyggelig tilbakemelding. Mvh Trond

      Liker

  5. Hei Trond.
    Fin artikkel om Røykenvika og Lokstallen. Her utvikles det mer fremover. Sommeren 2019 vil lasteskipet MS Brandbu (fra 1907) være restaurert og ligge ved kai midt i mellom Lokstallen og Cafe Oscar. Hilsen meg fra «Kongens by», men som har flyttet til Røykenvika i år. Savner ikke hovedstaden et sekund. Erling Bonnevie Hjort (Nedre Nes gård).

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..