«Skal du på et tidspunkt kjøre fylkesveg 34 langs Randsfjorden, må du beregne en pause i Røykenviklinna 412 i Gran kommune. Gjør du ikke det, mister du ett av de små øyeblikkene i livet hvor du etterpå tenker: – oj, godt jeg ikke gikk glipp av dette!»
På veg til hytta i Nordre Land, passerte vi Lokstallen Røykenvik. De andre gangene vi har kjørt her, har vi ikke lagt merke til den, til tross for at den ligger 10 meter fra vegen. Vår feil – som vi ikke vil gjenta. Heldigvis snudde vi på impuls 200 meter etter passeringa denne gangen.

Stedet eies og drives av Benedikte Ferner og samboer Aage Hvinden. Og ja, Benedikte Ferner hadde en bestefar som het Kong Olav V.
I 2012 kjøpte hun og Hvinden lokalene, som i 2014 ble åpnet for publikum, med restaurant, kafeteria og interiørbutikk. Hun har også fått med seg den britiske Philip Womersley som kjøkkensjef og daglig leder.

Benedikte Ferner fortalte til dn.no at de var svært positivt overrasket over hvordan de ble mottatt av lokalsamfunnet. De føler seg godt inkludert i det lille lokalsamfunnet i Røykenvik.
Gjestene er både lokale innbyggere og folk på gjennomreise. De har for en god stund siden passert 25.000 gjester, i følge hadeland.no.

Lokalene er lyse og tiltalende, med en svært uvanlig og kul innredning og stil. Rett og slett gjennomført! Her finner vi fermeterte grønnsaker og frukt som dekor og pynt.

Bordpynten er i stor grad spiselig – så lenge du holder deg unna kuene og porselenet.

Et halvt steinkast unna ligger båthavna. På sommerstid er det også et yrende liv på uteserveringa.

Menyen er rikholdig og fristende. Her går det i kortreiste ingredienser av høy kvalitet. Menyen varierer ut fra årstidene og tilgang på lokale råvarer.

Produktene har en etnisk stil, blandet med engelsk porselen. Ting blir til underveis, sier Benedikte Ferner til dn.no.

Etter handlinga i andre etasje, kom vi til dekket bord i første etasje.

Vi gikk for glassert svinenakke med honningmelon, pærer, potet, hjertesalat og kaffirlimesjy. Dette er også signaturretten til Lokstallen. Maten var en ren nytelse – enkelt og greit!

Desserten var like god som hovedretten. Alt servert i engelsk porselen.

Lokstallen Røykenvik gjorde plutselig turen til hytta en del kortere. Det er faktisk fullt mulig – og vel verdt, å ta turen hit ens ærend fra Oslo eller Gjøvik, bare for å nyte et godt måltid.
Åpningstider: onsdag – søndag 12:00 – 21:00, mandag og tirsdag STENGT.
TIPS: kommer du i beste middagstid, bør man ringe og bestille bord. Det er tidvis stinn brakke og smekkfult.
OPPDATERING juni 2019:
Vi har nå spist her fire ganger, og har fått førsteklasses mat og service hver gang. Vi føler oss som faste gjester nå.

Nå er også uteserveringa åpen. Fullt hus både ute og inne. Hyggelig personale, som gjør sitt ytterste for gjestene.
Wow, dette var vannvittig spennende! ,- og vi som reiser forbi der sååå ofte. Vi har skjønt at det var noe spennende der, men har altså ikke stoppet. Nå skal det bestilles og bli opplevelse! Takk så mye Trond.
Og for en blogg du har, superflott. Fotografering med innlevelse og ikke minst innsiktsfull beskrivelse.
Igjen hjertelig takk.
Astrid og Håkon
LikerLiker
Hei. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Slikt motiverer for videre skriving.
LikerLiker
Ser jo helt fantastisk ut jo 😊
Her skal jeg stoppe neste gang. Tusen takk for flott og inspirerende beskrivelse som gjør at man blir nysgjerrig på stedet 😊
LikerLiker
Hei. Takk for hyggelige ord. Bloggen min er totalt reklame- og sponsorfri, så alt jeg skriver er mine egne meninger og ord. Betalte full pris for maten. Var bare svært fornøyd.
LikerLiker
Kan bekrefte at salt som er skrevet i bloggen om dette nydelige stedet er sant! Et nydelig måltid, en koselig utfordrende liten butikk i andre etasje. Alt flott beskrevet og «bebildet» i Trond Kritoffersens blogg.
Hilsen Kari Flyen sr.
LikerLiker
Hei og tusen takk for svært hyggelige ord. Mvh Trond Kristoffersen
LikerLiker
Fin presentasjon av spisestedet som vi besøker ofte Tror nok at restauranten rett og slett har annektert navnet fra stallen som har navn etter tidligere tiders – for damplokomotiv. Har selv stått på min morfars veranda og sett røyken baketter toget som tøffet forbi. Og paret som driver stedet er jo av profilert, kongelig byrd og genuin storgårdsønn – med dype bygderøtter. Konstellasjonen var neppe til hinder for en rask, positiv utvikling.En «flying start». Og kunst/kulturinteressen tror jeg har hatt en positiv virkning på hele det historiske trafikk- og handelsknutepunktet, Røykenvik. Det er interessant på sommerstid å møte folk fra hele Østlandsregionen i «Vika» – også under spesielle kulturelle «evenement». På Er jo særdeles artig også å oppleve en «Totning» som har «oppdaget» stedet ved vakre Randsfjorden 👍 Mange treff skjer her ! Lykke til videre 🍀
LikerLiker
Hei. Ja, mye spennende jernbanehistorie i veggene her. Røykenvik er nok i ferd med å ta tilbake noe av sin fordums storhet som knutepunkt – bare på en litt annen måte enn tidligere.
Har forstått at det skjer mye spennende her, spesielt i sommerhalvåret.
Det sitter litt langt inne for en utflyttet totning å erkjenne at Hadeland er flott og har utrolig mye spennende å by på, spesielt når man kommer fra «Kongens by» og hovedstaden.
Kommer helt sikker til å utforske mer i tiden fremover.
Tips om spennende steder å besøke mottas gjerne.
Tusen takk for god i formasjon og hyggelig tilbakemelding. Mvh Trond
LikerLiker
Hei Trond.
Fin artikkel om Røykenvika og Lokstallen. Her utvikles det mer fremover. Sommeren 2019 vil lasteskipet MS Brandbu (fra 1907) være restaurert og ligge ved kai midt i mellom Lokstallen og Cafe Oscar. Hilsen meg fra «Kongens by», men som har flyttet til Røykenvika i år. Savner ikke hovedstaden et sekund. Erling Bonnevie Hjort (Nedre Nes gård).
LikerLiker
Hei. Så spennende! Må åpenbart tilbake til Røykenvik flere ganger. Dette ser jeg frem til.
Du har tydeligvis gjort et godt valg.
Tusen takk for informasjonen.
Mvh Trond
LikerLiker