Pompi – Il Regno del Tiramisù

«Spør du en italiener i Den Evige Stad hvor du får den beste tiramisù i byen, får du ett av to svar. Svar 1: Den får jeg hos min bestemor. Svar 2: Pompi – hvor ellers?«

For de uinnvidde, kan det kort fortelles at tiramisù er en av de mest kjente italienske dessertene. Den består av savoiardi – på norsk fingerkjeks, dynket i kaffe og/eller marsala (en sterk italiensk vin), og mascarpone-krem. Navnet tiramisù betyr «trekk meg opp» og uttales tiramiso.

223FB6A3-DD56-4BD8-A007-C7D47E3D8B62

Du ser kundene og kjenner lukta lenge før du ser Pompi. Folk sitter og står alle steder og nyter sin tiramisù.

A9C970C1-385B-4540-B5DD-D5403EC5CD3B

De fleste av utsalgene til Pompi er uten bord og stoler utenfor. Folk setter seg bare ned der det måtte være en liten plass. Går du til den utsalget «der alt startet» i Via Albalonga 7, er det godt med sitteplasser – hvis du finner noe ledig da…

85567939-7BBB-467C-B9B2-651A046B7864

Pompi har et stort antall utsalg rundt om i Roma. Vi snublet tilfeldigvis over en i Via della Croce 82, snaut to minutters gange fra Spansketrappen. Køen startet ute på gata.

CC863241-C739-4EAA-B02F-243ABBA8330E

Pompi er en familiedrevet bedrift, etablert i hjertet av Roma i 1960. Den ble grunnlagt av Giuliano Pompi, som opprinnelig startet med å selge gelato – en kremaktig og svært velsmakende italiensk variasjon av iskrem. Han hadde nettopp tatt utdannelse i å lage gelato, og bygget opp bedriften på 60- og 70-tallet.

Etter hvert utvidet han også sortimentet til å dekke dekke desserter og kaker – og den berømte Pompi tiramisù.

A864BD21-7C6F-409B-8746-B3EC242F0842

Tiramisù kommer i en rekke forskjellige utgaver. Vi nybegynnere starter alltid med Classico – den originale. Deretter er det bare å utvide repertoaret.

fullsizeoutput_147e«Il regno del tiramisù» – eller tiramisù-riket på norsk.

551F8AB8-55D0-4610-A1E9-70AE5362BB6F

Standard størrelse og pakning med Pompi tiramisù, i den berømte mørkerøde og brune boksen. Ja, den smakte himmelsk, men du verden så mektig den er. Kona og jeg delte en, og det holdt godt for oss.

4F4F6B6C-B700-4D54-88D0-8BC5F8F1616F
FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

En hver blogger med respekt for seg selv, sin mage…og sine lesere, stikker innom her på sin veg rundt i Roma.

«Tiramisù får du i nesten hver eneste restaurant i Roma. Ofte er den fabrikklaget og ikke «fatte in casa» – laget på stedet eller hjemmelaget. Er det fabrikklaget, bestill noe annet.» – bloggeren TheRomanFoodie

71062635-5C8F-44C9-8C0C-FDAA140FEA89

I løpet av de minuttene vi stod utenfor Pompi, ble det tatt et usannsynlig stort antall bilder til ymse sosiale medier. Gråskjeggbloggern var den udiskutabelt eldste, og følte seg  nesten som en rosablogger, blant et par titalls ungjenter.

4468420D-7E40-44EA-BD9D-5C0423F92641

Mange tok også med seg boksen til Spansketrappen, hvor fotograferinga fortsatte i det uendelige. Stakkars gutt som tålmodig med ventet med skjea si…

Vil du ha en god kaffekopp også, les Rosati – The espresso is bliss in a cup

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..