California State Route 1 – en av verdens flotteste bilturer

«Vegen er nok best kjent her i Norge som Highway 1 eller Pacific Coast Highway, der den strekker seg 1.061 km langs det meste av California-kysten ut mot Atlanterhavet. Dagens blogg tar for seg en del av strekningen – mellom Golden Gate Bridge i San Francisco og Malibu i  Los Angeles.»  

California States Route 1 er den lengste State Route (SR) i California. SR 1 er delt i flere etapper og har navn som Pacific Coast Highway, Cabrillo Highway, Shoreline Highway og Coast Highway. 

fullsizeoutput_16a5
Strekningen mellom San Francisco og Los Angeles er ca 650 km lang. Beregn flere overnattinger under veis. Her må man ta seg god tid. Skjermdump: Google Maps.

Dagens blogg er kun ment som et lite tips om at vegen finnes, og at jeg anbefaler sterkt å kjøre deler av strekningen hvis hvis du er i California. Vi har kjørt den flere ganger tur/retur, men har fortsatt masse å utforske langs vegen.

fullsizeoutput_16ab
Etter fotturen kjører man gjerne opp til Golden Gate View Point på nordsiden av brua. Her har man fantastisk utsikt over hele byen, brua og naturligvis Alcatraz Island. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Mange starter eller avslutter bilturen med en fottur over Golden Gate Bridge. Brua er en del av SR 1, og et naturlig start eller sluttpunkt for reisa. De fleste går tur/retur over den 2.737 meter lange brua. 

fullsizeoutput_16ac

Prospektkortene er mange langs Pacific Coast Highway. Her fra Ragged Point Inn & Resort. Et fint sted å spise, nyte utsikten og fylle tanken. Det er langt til neste bensinstasjon…

fullsizeoutput_16b2
Bixby Creek Bridge er 85 meter høy og ble bygget i 1931.

Bixby Creek Bridge sør for Monterey, er verdt et stopp. Amerikanske vegmyndigheter har lagt til rette for å stoppe svært mange steder langs vegen. Også rett nord for brua er det godt med parkering. Brua er et kjent landemerke fra en rekke filmer, og ett av de mest fotograferte landemerkene langs vestkysten av California.

fullsizeoutput_16ad

Til tross for at vegen er svært populær å kjøre både for amerikanere og turister, fremstår den spesielt om morgenen som stille og rolig. Da man man kjøre flere kilometer helt alene, kun omgitt av morgendisen og en en fantastisk utsikt.

fullsizeoutput_16b1
Naturopplevelsene er uendelig mange langs Pacific Coast Highway.

Ta deg god tid. Stopp ofte og nyt utsikten, naturen og de endeløse strendene. Husk å ta med mat og drikke. Det er ikke sikkert du finner en butikk akkurat der du vil stanse.

bilde 29.03.15, 20.19.38
Stopp her. Nyt kaffen og et unikt galleri.

Det er utallige steder å stanse under veis. Dette stedet er imidlertid obligatorisk, beliggende en times kjøretur sør for Monterey. Les bloggen min om stedet her: Redwoodtankene som ble kunstgalleri. 

img_1538

I de mange små byene langs kysten, finner du mange lokale spisesteder – som Charlie Hong Kong langs Soquel Ave i Santa Cruz.

img_1541

Førsteklasses kortreist organisk mat til en billig penge. Her er mottoet: «Love Your Body Eat Organic». 

img_1549

På strekningen mellom Pismo Beach og Santa Barbara, kjører man gjennom et landbruksområde med stor produksjon av frukt og grønnsaker. Da er det bare å stanse og ta for seg av delikatessene plukket 100 meter fra vegen. 

img_8724

Noen dager etter fotturen over Golden Gate Bridge, er man i Malibu. Her er også strendene, spisestedene og turmulighetene videre nesten uendelige. 

Les gjerne andre aktuelle blogger fra området under menyen California.

 

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..