«Peggy Sue’s 50’s Diner er en vassekte original Roadside Diner 10 miles eller 16 km nord for Barstow, langs I-15 Fwy ved Ghost Town Road-avkjørselen midt mellom Los Angeles og Las Vegas. Hva med en Elvis Presley Shake, Marlon Brandon Mushroom Cheeseburger eller Gary Cooper’s ham and cheese on rye?»
Hvis du skulle plukke ut EN amerikansk diner på bucketlista di, måtte det bli Peggy Sue’s 50’s Diner.
Som juryen i Travelranked.com skrev da de utropte Peggy Sue’s som #1 i 2018: It’s hard to imagine a genuine, vintage diner with a name that sounds more 50’s than Peggy Sue’s 50’s Diner
Kort oppsummert sier Peggy Sue det best selv: «Peggy Sue’s is loved by those who are making trips to the likes of Las Vegas or Mojave National Preserve as it serves hearty meals and hospitable service. With its authentic feel, American classics menu and overall retro dining experience trimmings, it’s understandable why Peggy Sue’s is one of the best diners in California.» …og hun har så rett.
Når du står der midt på golvet hos Peggy Sue, er du flere tiår tilbake i tid. Det bare MÅ oppleves!
Menyen er et kulinarisk og historisk mesterstykke i seg selv. Her finner du Elvis Presley Shake, Marlon Brandon Mushroom Cheeseburger, Buddy Holly bacon cheese burger, Patti Page tuna melt, John Wayne’s barbecue sandwich, Gary Cooper’s ham and cheese on rye og Rockin Robin Root Beer Floats. Her finner du alle menyene.
Alt startet i 1954 med 9 barkrakker og 3 båser, her i skyggen av Calico-fjellene. Det første lokale var bygd av gamle avdankede jernbanematerialer og sement fra Union Pacific Rail Yard.
Det er fullt hus hver dag hos Peggy Sue – og da mener jeg HVER DAG. Åpningstidene er enkle å huske: 06:00 – 21:00 hver dag, 7 dager i uka, 365 dager i året.
Logistikken her er imponerende. Maten kommer utrolig raskt. Jeg hadde tenkt å ta en fotorunde i lokalet etter å ha bestilt mat. Jeg rakk to bilder…
Maten er som på de fleste dinere vi har besøkt; delikat og amerikansk (les: store porsjoner – og da mener jeg store). Man går aldri sulten fra bordet på en diner. Det du ikke spiser på, kommer automatisk i en doggy-bag.
Champ and Peggy Sue Gabler kjøpte dineren i 1981. Da hadde den stått tom i flere år. Det tok dem 6 år med møysommelig restaureringsarbeid, i tillegg til en betydelig utvidelse. Den sentrale plasseringen betydde et potensielt umettelig kundegrunnlag, og derfor også større lokaler.
Etter reåpningen i 1987, kom kundene i hopetall. Det gjorde også kjendisene. Det finnes vel ikke den kjendis i USA som ikke har spist hos Peggy Sue. Dineren har blitt en institusjon.
Peggy Sue jobbet i filmbransjen før hun overtok dineren. Hun hadde da allerede en stor samling memoribilia fra film- og musikkbransjen, som har vokst ytterligere siden åpningen i 1987.
Hver centimeter på alle vegger og hver krok i lokalet er tettpakket med bilder, memoribilia, figurer, jukebokser, statuer og gudene-vet-hva. Kommer du hit, ta deg god tid til å rusle rundt og bare SE.
Service og logistikk er et kapittel for seg her. De ansatte har rutiner og systemer for å ivareta oss kunder som jeg ikke ha sett maken til. Det er rom på rom med bord, og ansatte som svever som ånder mellom bordene. De har steinkontroll på alt. Her tas du vare på i samme øyeblikk du kommer inn døra.
Bare å gå på toalettet er en historiereise her. Her kan man bli stående lenge.
Kjører du I-15 Fwy mellom Los Angeles og Las Vegas MÅ du planlegge frokost, lunch, eller middagspause hos Peggy Sue. Det blir et måltid du seint vil glemme.
Sjekk gjerne innom her også:
Barstow CA – byen hvor Route 66 fortsatt er Main Street
Emma Jean’s Holland Burger Café on Route 66 in Victorville CA
Én kommentar